DUKAT BRZO I FINO

Ove namirnice vole umake

29.09.2016 u 11:22

Bionic
Reading

S kojim se sastojcima najbolje slažu brzi & fini umaci? Kad su vam na raspolaganju gotovi umaci na bazi sira, bešamela ili gljiva, dovoljno ih je samo zagrijati i poslužiti. No, pokušajte ići korak dalje i omiljene umake pretvoriti u novo iskustvo za nepce. S ovim kombinacijama:

1. Bešamel i muškatni oraščić
Klasična kombinacija koja se ne smije zaobići: malo naribanog muškatnog oraščića ili onog u prahu „podići“ će okus omiljenog bešamela. Okruglasti oraščić koji porijeklo vuče iz Indonezije, a koristi se u mnogim svjetskim kuhinjama, jelima daje slatkastu, aromatičnu notu i zato ga dodajte u bešamel za lazanje ili u umak kojim ćete preliti povrće – pogotovo ono gorkastog okusa. Potrebno je samo zagrijati gotovi Brzo & Fino umak bechamel pa pred kraj dodati žličicu muškatnog oraščića. Ipak, upotrebljavate li svježe ribani oraščić, pazite da ne pretjerate!

2. Čili i umak Ribanac

Držite li se kombinacije ljuto-blago, u finalu nećete pogriješiti. Ako niste ljubitelj ekstraljute hrane, ovo je dobar način da zavolite pikantnije okuse i osvježite jednostavne umake. U tavi popržite sitno nasjeckanu čili papričicu (odstranite sjemenke, pogotovo ako ne volite ljuto), pa je prelijte Brzo & Fino umakom Ribanac. U ovu će se kombinaciju odlično uklopiti i nasjeckana ljuta kobasica koju također možete kratko popržiti, dok ne pusti sok – no nemojte prezačiniti! Na samom kraju možete posipati i sitno sjeckanim svježim vlascem. Poslužite umak uz penne ili rigatone.

3. Poriluk i umak šampinjoni
Nije čudno da je poriluk jedna od omiljenih namirnica francuske kuhinje. Kombinirajte ga s umacima na bazi sira, ili u ovom slučaju šampinjona, i ponavljat ćete: oh la la! Na maslacu pirjajte poriluk narezan na kolutiće. Kad omekša, dodajte mu Brzo & Fino umak okusa šampinjona. Začinite s malo svježe mljevenog papra i poslužite kao dodatak jelima ili kao aromatični dip za tortilja čips!

Otkrijte još kombinacija jela i začina koje povezuju Brzo & Fino umaci na www.brzoifino.hr