DUKAT BRZO I FINO

Tri umaka i jedno ukusno druženje

28.09.2016 u 09:59

Bionic
Reading

Dobro okupljanje počinje s ovom ekipom, a uz ukusne zalogaje i druženja je više! Poznato je da se uz slasne zalogaje lakše prepričavaju male i velike priče, no tko još ima vremena za dugotrajnu pripremu večere? Donosimo vam originalne ideje kako da druženja učinite još sočnijima, a slobodno vrijeme radije iskoristite za odmor ili pospremanje stana, ovisno o prioritetima! Ovim kreativnim zalogajima iznenadite one koji vas najbolje poznaju – uključujući i sebe.

Kremasti dip i tortilja čips

Pripremiti ovaj dip zaista je jednostavno: dovoljno je zagrijati Brzo & Fino umak okusa Ribanac, dodati mu malo svježe mljevenog papra, a tko voli ljuće, neka proba i s pahuljicama čilija. Pustite da se ohladi na sobnoj temperaturi i pripremite dovoljnu količinu nachos čipsa za umakanje. Ili još bolje: u pećnici zagrijte tortilje dok ne postanu hrskave pa ih natrgajte na komadiće. Umak izlijte u kalup za pečenje i rasporedite natrgane tortilje na pola umočene u umak. Oprez: svaki bi razgovor mogao pasti u drugi plan!

Prokulice u novom ruhu

Na papir za pečenje pobacajte prokulice, pokapajte ih maslinovim uljem, posolite i popaprite. Pecite na 200 stupnjeva oko 25 minuta, dok ne postanu hrskave. Zagrijte Brzo & Fino umak okusa bešamel, dodajte papar i malo muškatnog oraščića. Prelijte prokulice i servirajte ih u plitkoj zdjeli, a u svaku nabodite čačkalicu. I svakako ostavite malo umaka sa strane, za dodatno umakanje!

Mini burgeri, velika sreća
Na jednu večer postanite vlasnik mjesta gdje se jedu najbolji burgeri u gradu! Ovo je najsloženiji prijedlog, no mislili smo i na to: za dio posla zadužite prijatelje, neće im teško pasti uz pripremljene sastojke i ohlađeno pivo. U tavici zagrijte Brzo & Fino umak okusa šampinjoni, pa ga začinite s malo papra i svježim ružmarinom. Ostavite da se hladi na sobnoj temperaturi. Unaprijed pripremite dodatke za burgere: dovoljni su listovi salate i kolutići luka i rajčice. U zdjeli pomiješajte mljevenu junetinu, sitno sjeckani luk i peršin, sol i papar (i ovaj dio možete pripremiti ranije). Oblikujte male pljeskavice debljine oko dva centimetra, pa pecite na tavi na srednjoj vatri. Ovdje uskaču prijatelji! Dodavanjem kriške sira pretvorite ih u cheeseburgere. Prekrijte aluminijskom folijom kako se ne bi ohladili, a u međuvremenu na tavi kratko zagrijte peciva narezana na polovice. Slažite burgere po želji: od jednostavnijih samo s pljeskavicom i umakom do bogatijih s povrćem. Servirajte ih na dasci učvršćene štapićima za ražnjiće.

Kad Brzo & Fino umaci odrade pola posla, ostaje više vremena za kreativnost – i planiranje novih ukusnih druženja.