Velux

Odlična rješenja za dnevnu svjetlost i svjež zrak u potkrovlju

18.05.2016 u 11:00

Bionic
Reading

Istraživanja pokazuju da Europljani smatraju svoj dom ključem zdravog života. Najbitniji su im dobri uvjeti za kvalitetan san, svjež zrak i dovoljno dnevne svjetlosti. U takvim životnim uvjetima osjećaju se ugodno i poletno


Činjenica je da čak 90 posto svojeg vremena provodimo u zatvorenom prostoru pa je zdrava klima prostora od presudne važnosti za naše zdravlje.

VELUX rješenja za dnevnu svjetlost i svjež zrak



Zanimljive su činjenice da čovjek dnevno udahne 22.000 puta i da prosječna četveročlana obitelj dnevno proizvede čak 10 l vlage. Zato je bitno prozračiti prostor 2-4 puta dnevno u trajanju od nekoliko minuta kako bi se izbjegli problemi s disanjem i alergijama. Također, dovoljno svježeg zraka i dnevne svjetlosti povoljno će utjecati na naše raspoloženje, povećati koncentraciju i sposobnost učenja.

Ako živite u potkrovlju, VELUX krovni prozori optimalno su rješenje za stvaranje zdravog doma. Zamislite da je vaš dom uvijek optimalno prozračen, bez obzira na vremenske uvjete. Ventilacijski preklop VELUX krovnih prozora omogućava vam upravo to, prozračivanje i kad prozor zbog vremenskih uvjeta mora biti zatvoren.


Ako preferirate udobnost, VELUX INTEGRA® električno upravljani prozori prozračit će prostor umjesto vas - mogu se programirati da se sami u određeno vrijeme tijekom dana otvore i zatvore.


Kako biste ugodnu klimu prostora zadržali i tijekom ljetnih mjeseci, VELUX nudi široki izbor sjenila i roleta za kontrolu svjetlosti i zaštitu od topline. Također, sjenila i rolete koje imaju funkciju potpunog zamračenja osigurat će kvalitetan i miran san.

U tijeku je nagradni natječaj u kojem možete osvojiti VELUX INTEGRA® krovni prozor! Odgovorite na pitanje koliko litara vlage proizvede prosječna obitelj u jednom danu i okušajte sreću. Više o nagradnom natječaju i zdravom domu pročitajte na velux.hr