VRIJEME JE ZA TANGO

Zaplešite u plesnoj školi Tango Zagreb!

06.10.2015 u 16:42

Bionic
Reading

Ruža, mrežaste čarape, visoki rasporak na haljini, prve su asocijacije na argentinski tango. Holivudski filmovi redovito nam donose dramatiziranu sliku ovog plesa koja je ipak nešto drugačija od istine

Nastao u Buenos Airesu početkom prošlog stoljeća, tango je u svojim počecima bio ples imigranata, ljudi koji su napustili svoje obitelji i Europu u potrazi za boljim životom u Argentini. Iako tango u sebi nosi svojstvenu "imigrantsku" tugu, danas je ovaj ples prekrasan oblik zabave i druženja za veliki broj zaljubljenika diljem svijeta. Pleše se na posebnim tango plesnjacima zvanim "milonge", a plesače možete vidjeti u večernjih haljinama i odijelima jednako kao i u trapericama i tenisicama. Zaljubljenici u tango sate provode na plesnom podiju i kažu da je tango svojevrstan oblik opuštanja i načina života, te da im je bez njega život postao nezamisliv.

U Zagrebu postoji škola argentinskog tanga čiji učitelji predano rade na promociji ovog plesa još od 2005. godine. Školu "Tango Zagreb" vodi tim mladih učitelja iz Hrvatske i Argentine koji su svoje iskustvo iskovali beskonačnim satima na plesnom podiju i učeći od najvećih argentinskih tango zvijezda.
Ove subote, 10. listopada 2015., možete saznati kako je to plesati tango na besplatnoj plesnoj radionici. 60-minutna radionica osmišljena je za apsolutne početnike i nije potrebno nikakvo plesno znanje. Radionica se održava od 18 do 19 sati u sklopu plesne škole Harmony, Pavla Hatza 23 (u veži).
Radi usklađivanja parova, nužna je najava dolaska slanjem imena i prezimena na email škole - kontakt@tangoargentino.hr

Nešto više o plesnoj školi "Tango Zagreb" možete saznati na ovom linku www.tangoargentino.hr