SUNČANI ODMOR

Upoznajte 'otok ljubavi'!

26.08.2015 u 10:35

Bionic
Reading

Sigurno je većini Cipar (sjeverni dio) još uvijek enigma. Svi oni koji su mislili da se radi o državi koja nema šta ponuditi varaju se.

Riječ je o nevjerojatnom turističkom biseru u Mediteranskom moru. Turkish Republic of North Cyprus je službeni naziv ove države sa oko 300 tisuća stanovnika, i danas je, u 21. stoljeću pod embargom. Internacionalnih letova nema a državu je priznala jedino Turska, koja ima najveći utjecaj i preko koje se sve odvija. Od Južnog Cipra odvojen je tzv. zelenom linijom. Službeni jezik je turski, ali većina lokalnog stanovništva solidno poznaje i neke od europskih jezika.

Poznat je po svojoj ugodnoj klimi i gostoljubivim domaćinima ali i antičkoj ostavštini. Noćni život je također veoma bogat i raznolik u gradu po imenu Kirenija pa nudi provod za svačiji ukus. Za ovo mjesto i za prekrasnu Famagustu lako možemo reći da su top atrakcije na otoku. Famagustu krasi veliki broj predivnih prirodnih plaža na kojima možete provesti dan uživajući pod toplim suncem.

Prema legendi Cipar je rodno mjesto prelijepe boginje ljubavi i ljepote, Afrodite od kuda i naziv otok ljubavi. O njezinu rođenju postoji više priča, a prema najpoznatijoj, Afrodita se iz mora pojavila gola, iz jakobove kapice. Uto ju je odnio vjetar i za vrijeme putovanja prvo se zaustavila na malom otoku Kitera, južno od Peloponeza, a potom se vratila na Cipar. Priču o njezinu rođenju na slikarsko platno prenio je Botticelli, u svojem poznatom uprizorenju Venerina, odnosno Afroditina rođenja.

I onda ... zašto sjeverni Cipar?

Tirkizni sjeverni Cipar još se nije izgubio u mnoštvu turista i uspio je sačuvati svoju izvornost. Na svakom koraku iznenađuje autentičnošću, netaknutom ljepotom i kristalno čistim morem a neće izostati ni odlično vrijeme (koje je izuzetno ugodno i toplo,pogotovo u 9. mjesecu). Život daleko od očiju svijeta, pretvorio se u oazu mira i gostoljubivosti. Netaknuta priroda, bez velikih zagađivača, idealno je mjesto za odmor.

Postanite fan agencije Sunčani Odmor na Facebooku i više informacija potražite na info@suncaniodmor.com ili na broj 01 / 555 21 30.