DM SUNČANA TURNEJA SPLIT

Obilježavanje Međunarodne godine svjetlosti u Splitu

14.05.2015 u 10:36

Bionic
Reading

U petak, 15. svibnja od 10 do 14 sati dm će na splitskoj Rivi obilježiti Međunarodnu godinu svjetlosti s bogatim programom za cijelu obitelj. Posjetitelji će imati priliku saznati više o tome koliko je važan odgovoran pristup okolišu, zajednici i vlastitom zdravlju #BudiSvjetlost uz dm green city project

U dm zdravom kutku posjetitelje čekaju besplatni dermatološki pregledi, oftalmološka savjetovanja, mjerenje tlaka i šećera u krvi i indeksa tjelesne mase. Uz vodstvo Ines Preindl, posjetitelji će se moći razgibati s fitness-trenerima, ali i sudjelovati u brojnim nagradnim igrama i edukativnim radionicama za najmlađe.

Cilj ovogodišnjeg dm green city projecta je nizom aktivnosti za građane podići razinu svijesti o važnosti održivog razvoja i potaknuti ih da budu svjetlost u svojoj obitelji i zajednici. Predstavnici Županijske udruge slijepih Split pokazat će građanima s kojim se izazovima slijepe i slabovidne osobe suočavaju u svakodnevnom životu.

U svibnju će se uz dm green city project zabaviti i građanke i građani Pule i Osijeka, a u lipnju će sugrađane podsjetiti na važnost rekreacije na dm ženskoj i babybonus utrci na zagrebačkom Bundeku. Osnovnoškolce koji će biti najuspješniji u prikupljanju i recikliranju starog papira u akciji Zeleni korak dm će nagraditi elektroničkim mikroskopima, a u sklopu projekta će donirati udruge slijepih iz Zagreba, Pule, Osijek i Splita.