BIO & BIO

Čuvari čistih voda

14.04.2015 u 16:31

Bionic
Reading

Povodom obilježavanja Dana planeta Zemlje, bio&bio trgovine će od 20. do 26. travnja dio prihoda od prodaje hrvatskih ekoloških proizvoda odvojiti za očuvanje rijeke Drave i time se pridružiti aktivnostima svjetske organizacije za zaštitu okoliša WWF

bio&bio nastavlja tradiciju obilježavanja Dana planeta Zemlje koje je u Hrvatskoj 1991. godine potaknulo Društvo za unaprjeđenje kvalitete življenja, na čelu sa Zlatkom Pejićem koji je zajedno sa suprugom, Jadrankom Boban Pejić, vlasnik bio&bio trgovina.

Domaći ekoproizvodi sve popularniji

bio&bio podržava razvoj domaće ekološke poljoprivrede te već godinama njeguje suradnju s hrvatskim eko poljoprivrednicima. Danas aktivno surađuje s više od 30 hrvatskih obiteljskih poljoprivrednih eko gospodarstava diljem Hrvatske, kojima bio&bio jamči otkup robe po fer cijenama. Upravo ovakva vrsta partnerstva, uz stalnu edukaciju i podršku, bitno utječe na razvoj domaćih eko gospodarstava kojima je najbitnija mogućnost plasmana njihovih proizvoda. Sve češći izbor kupaca su upravo hrvatski organski proizvodi kojih je na bio&bio policama više od 1000.

Naše rijeke naše blago

bio&bio trgovine se pridružuju organizaciji WWF u kampanji Naše rijeke, naše blago te od svakog kupljenog hrvatskog ekoproizvoda od 20. do 26. travnja jednu kunu ulaže u projekt očuvanja rijeke Drave, jedne od naših najvažnijih rijeka. Naime, riječno područje Dunava, Drave i Mure predstavlja jedinstveno područje značajnog prirodnog i kulturnog naslijeđa u cijeloj regiji, koje se naziva i Europskom Amazonom.
„Za bio&bio često kažemo da je više od trgovine. Ne zbog toga da privučemo veću pozornost, već zbog osjećaja, stava, “priče”, poruke, onog “nečeg” zbog čega sve ovo radimo. Prije 20-ak godina organizirali smo niz aktivističkih manifestacija kojima smo obilježavali Dan planeta Zemlje, promičući načela osobne ekologije kroz brigu o okolišu, umjetnost, glazbu, aktivizam i cjelovitu prirodnu prehranu.“ Izjavila je Jadranka Boban Pejić. „Ponosna sam na činjenicu da danas surađujemo s brojnim malim proizvođačima i poljoprivrednicima te da smo mnoge inspirirali i motivirali da žive kvalitetnije. bio&bio ove godine podržava vrijedan projekt očuvanja naših rijeka jer svojim svakodnevnim radom nastojimo ostvariti pozitivan utjecaj u zajednici i educirati naše kupce. Također, uvijek ističemo snagu partnerstava, te smo se stoga povezali s organizacijom WWF, kako bismo udruženim snagama ostvarili dobar rezultat.“, pojasnila je novu suradnju Jadranka Boban Pejić.

„WWF ulaže velike napore kako bi se osiguralo očuvanje jedinstvenih prirodnih i kulturnih vrijednosti rijeka u Hrvatskoj. Poduprijeti suživot ljudi i prirode uz poticanje održivog razvoja, naša je glavna misija. Domaći proizvodi važan su izvor prihoda za lokalno stanovništvo i uvelike ovise o kvaliteti zemlje i vode s kojom "hrane" svoje plodove. Poslovni sektor ima velik utjecaj na prirodu, stoga nam je jako drago što je bio&bio kao vodeća trgovina za prodaju organiskih proizvoda u regiji, prepoznala značaj čiste vode za kvalitetu hrvatskih ekoproizvoda.“, istaknula je Irma Popović Dujmović, koordinatorica projekata za vode u WWF Hrvatska.