ZVIJEZDA

Neodoljivi prhki kolači uz Zvijezda margarin

02.04.2015 u 10:00

Bionic
Reading

Za mnoge ljubitelje slatkoga prhki kolači jedna su od najdražih slastica. Kako biste ovog Uskrsa pripremili najbolje prhke kolače Zvijezda je pripremila novi proizvod - margarin namijenjen upravo za prhke kolače

Uz brašno, najvažniji je sastojak prhkoga tijesta masnoća, i to u značajnim količinama. Zato je važno izabrati pravu masnoću koja tijestu daje odgovarajuću strukturu. Idealan izbor za prhke kolače stoga je margarin, kao što to naše mame i bake znaju već desetljećima.

Iako i običan margarin daje izvrsne rezultate, uz novi Zvijezda margarin namijenjen upravo za prhke kolače, moći ćete zadiviti sve ukućane i obogatiti svoj blagdanski stol savršenim prhkim slasticama. Osim što tijestu daje onu neodoljivu kombinaciju mekoće i hrskavosti, margarin za prhke kolače osigurava duže čuvanje i svježinu kolača. Uz, to margarini su općenito, pa tako i margarin za prhke kolače, bogati izvori zdravih nezasićenih masnih kiselina, jer se proizvode od biljnih ulja.

Zbog takvog sastava, margarin za prhke kolače ne samo da daje poseban okus prhkim pitama od jabuka ili kiflicama, nego i pomaže očuvanja zdravlja našeg srca i krvožilnog sustava. Masnoće iz margarina od velike su važnosti za normalno funkcioniranje organizma, jer su izvor energije, sastavni dio staničnih membrana, te omogućuju prijenos i apsorpciju vitamina topivih u mastima, a hrani daju bolji okus, strukturu i aromu. Uz to su izvor esencijalnih masnih kiselina koje organizam ne može sam stvoriti, nego ih mora dobiti putem hrane.