PBZ

PBZ grupa donirala 240.000 kuna Centru za odgoj i obrazovanje 'Šubićevac'

03.12.2014 u 10:00

PBZ

Izvor: Promo fotografije / Autor: PBZ

Bionic
Reading

U ponedjeljak 1.prosinca su u Centru za odgoj i obrazovanje 'Šubićevac', u Šibeniku predstavnici PBZ grupe uručili donaciju u iznosu od 237.651,25 kuna. Ovom donacijom u cijelosti je omogućeno opremanje dvaju kabineta u Centru 'Šubićevac', namijenjenih razvoju motoričkih i perceptivnih sposobnosti kod djece s većim teškoćama u razvoju svih dobnih skupina, kao i djece s manjim teškoćama mlađe dobi

Najnovija donacija dio je humanitarnog projekta PBZ grupe 'Činim dobro svaki dan' putem kojeg Grupa pomaže dva značajna projekta za dobrobiti djece i mladih u Republici Hrvatskoj: 'Za bolji život djece u domovima socijalne skrbi' Ministarstva socijalne politike i mladih te 'Praćenje djece s neurorizicima' Ministarstva zdravlja, na način da za svaku transakciju napravljenu American Express karticom sa srcem donira jednu kunu spomenutim projektima, u omjeru 50:50.

Donacija COO 'Šubićevac' dio je pomaganja projektu 'Za bolji život djece u domovima socijalne skrbi' Ministarstva socijalne politike i mladih, u koji je uključen i Centar 'Šubićevac', te je to druga ustanova socijalne skrbi, nakon zagrebačkog Centra za odgoj i obrazovanje Vinko Bek, kojem su donirana sredstva za kupnju neophodne opreme, nakon što je u svibnju ove godine PBZ grupa u projekt 'Činim dobro svaki dan' uključila i projekt 'Za bolji život djece u domovima socijalne skrbi'. Osim u domove socijalne skrbi, putem projekta 'Činim dobro svaki dan' PBZ grupa je već donirala sredstva u šesnaest bolnica diljem Hrvatske, uključenih u projekt 'Praćenje djece s neurorizicima' Ministarstva zdravlja.

Svečanom uručenju donacije prisustvovali su brojni ugledni uzvanici: Maja Sporiš, zamjenica ministrice socijalne politike i mladih; Željko Burić, gradonačelnik Grada Šibenika, Branka Bego, ravnateljica Centra za odgoj i obrazovanje 'Šubićevac'; Mislav Blažić, predsjednik Uprave PBZ Carda i drugi uzvanici.

'Zahvaljujem PBZ grupi na vrijednoj donaciji koja će bitno podignuti kvalitetu našeg rada uvođenjem suvremene metodologije i opreme. Opremljeni kabineti su nam od velike koristi: u njima ćemo moći raditi s djecom svih uzrasta, uključujući i one najmanje te se nadamo da ćemo djelovanjem na vrijeme maksimalno ublažiti i korigirati njihove teškoće, a sigurno je da će pomoći i starijoj djeci, što je ukupno 55 djece, ne uključujući i vanjsku djecu kojih je 45 a korisnici su usluga rane intervencije i psihosocijalne rehabilitacije. Stimulacija perceptivnih i motoričkih sposobnosti omogućuje nam da kod korisnika sustavno potičemo razvoj svijesti o vlastitom tijelu, prostornih i vremenskih relacija, te utječemo na kvalitetu osjetilnih i perceptivnih značajki u doživljaju stvarnosti. Također, stimulacijom motoričkih sposobnosti utječe se i na stjecanje osnovnih motoričkih vještina pri čemu se posredno djeluje na razvoj percepcije, spoznaje, komunikacije i socijalnog ponašanja. Ovako uređen prostor nudi i mogućnost provođenja terapije senzorne integracije te nam je od velikog značaja za realizaciju stručnog rada a sve u interesu korisnika Centra Šubićevac', istaknula je Branka Bego, ravnateljica COO Šubićevac.