NAJNOVIJI PROJEKT CROATIA RECORDSA

'Bijelo Dugme – Box set Deluxe' realiziran u suradnji sa Stega Tiskom

21.11.2014 u 17:00

Bionic
Reading

Više od 20 godina uspješnog poslovanja i široka paleta mogućnosti koje pružaju pozicioniraju Stegu tisak među jedne od najuspješnijih tiskara u Zagrebu, ali i u Hrvatskoj

Kvalitetu i potencijal Stega tiska prepoznale su brojne najzahtjevnije hrvatske i internacionalne tvrtke odabravši ih kao partnera koji kvalitetom, uslugom i poslovnim rezultatima odolijeva i najvećim izazovima.

Ne čudi, stoga, što im je i Croatia Records ukazala povjerenje za jedan od svojih najvećih projekata – monografiju Bijelog dugmeta koja dolazi s 10 vinil ploča u Delux Boxu. Radi se o najvećem diskografskom pothvatu u povijesti na ovim prostorima, a upravo je Stega tisak realizirala kompletnu kreativnu podršku, produkciju i tisak za ovaj projekt kojim je obilježeno 40 godina Bijelog dugmeta, jednog od najvećih rock bandova regije.

"Stega tisak je od svojih početaka prepoznata kao partner koji pruža solucije i za najzahtjevnije tiskarske projekte. Zadovoljan sam što i ovu izazovnu godinu završavamo dobrim poslovnim rezultatima koje je dodatno naglasio i naš potpis na jednom od najznačajnijih regionalnih projekata u području glazbene produkcije.", istaknuo je Marko Štritof, suvlasnik Stega Tiska.

Projekt je predstavljen je na netom završenom sajmu knjiga Interliber, a osim sjajnog nastupa Željka Bebeka, o izdanju su govorili direktor Croatia Recordsa i autor projekta Želimir Babogredac, koautor knjige i dugogodišnji glavni urednik Jugotona Siniša Škarica, koautor knjige, rock kritičar, novinar i redatelj Dušan Vesić, te autor brojnih fotografija u knjizi i prijatelj benda - Brian Rasic.

"Bijelo dugme - Box set deluxe" objedinjuje svih devet studijskih albuma na novom 180-gramskom vinilu, uz bonus singlicu "Top/Ove ću noći naći blues". Ovo limitirano, luksuzno deseterostruko izdanje obogaćeno je i knjigom "Bijelo dugme", koju potpisuju veliki poznavatelji pop kulture i rocka, Siniša Škarica i Dušan Vesić. U knjizi se nalazi i velik broj nikad objavljenih fotografija i dokumenata iz diskografske karijere Bijelog dugmeta, download šifra za preuzimanje svih remasteriranih pjesama iz ovog box seta te rijetke memorabilije grupe. Projekt prate i prvi hrvatski Super Audio CD nosač zvuka visoke rezolucije "Kad bi' bio bijelo dugme" te DVD sa 34 spota Bijelog dugmeta.

„Uz sve suradnike na projektu, jasno je da smo za finalnu izvedbu morali odabrati tiskaru na koju smo se u potpunosti mogli osloniti. Suradnja sa Stega Tiskom bila je odlično iskustvo. Bezrezervni trud g. Štritofa i njegovog tima, kao i profesionalizam koji su pokazali u svakom segmentu, doprinijeli su tome da danas imamo proizvod dostojan bilo kojeg svjetskog izdanja“ istaknuo je o suradnji sa Stegom, g. Želimir Babogredac.