INTERLIBER

Odlična vijest za sve knjigoljupce: Interliber na Velesajmu

10.11.2014 u 15:00

Bionic
Reading

Posjetitelje Velesajma (Paviljoni 5 i 6) očekuje pregršt novih naslova, predstavljanje knjiga, dolazak hrvatskih i inozemnih knjiških zvijezda, neposredni razgovori s autorima uz potpisivanje knjiga, susreti nakladnika, knjižara i knjižničara, književne radionice, okrugli stolovi, a sve to je samo dio bogatog programa koji će se odvijati u intenzivnom ritmu na pozornici te na izložbenim prostorima izlagača


AKCIJSKE CIJENE KNJIGA
Kao i svake godine posjetielje očekuje veliki broj novih naslova po povoljnim cijenama. Nakladnici se posebno pripremaju za svaki Interliber te su neka svoja izdanja snizili i za nevjerovatnih 80%.

Croatia Records će osim brojnih novih albuma te kultnih kompilacija, predstaviti i kapitalno izdanje Bijelo dugme - Box set deluxe. Riječ je o luksuznom limitiranom izdanju koje po prvi put objedinjuje svih devet studijskih LP-eva na jednom mjestu, remasteriranih u legendarnom Abbey Road studiju na 180-gramskom vinilu, uz bonus singlcu "Top", ekskluzivnom knjigom s nikad objavljenim fotografijama i dokumentima te diskografskim memorabilijama benda. Promocija ovog respektabilnog albuma biti će 13.11. u 18,30 sati.

GOSTI NA INTERLIBERU:
Brojni domaći i starni autori, uveličat će svojim dolaskom i susretima s čitateljima ovogodišnji Interliber: Profil će ugostiti Florence Hartmann (Zviždači) i F. William Engdahla (Uništite Kinu) koji će osobno predstaviti svoje atraktivne nove naslove. Svoje nove uratke predstavit će i Mani Gotovac, Veljko Barbieri i Milko Valent. Zvučnošću ove godine odskače knjiga Kapital u dvadeset prvom stoljeću Thomasa Pikettyja, izuzetno opširna i dubinska ekonomska analiza današnjeg svijeta.
Fraktura će ugostiti Deborah Harkness koja će u utorak, 11. studenog u 17.00 sati potpisivati svoju posljednju knjigu „Knjiga života“. Osim Deborah Harkness svoje knjige potpisivat će Ognjen Sviličić (Glava velike ribe), Damir Zlatar Frey (Kristalni kardinal) i Neven Orhel (Iskra).

Naklada Ljevak predstavlja romane „Evanđelje po Mariji“ Colma Toibina, „Duša u plamenu“ Johna Connollya, „Izborna šutnja“ Drage Hedla i „Darkmarket“ Mishe Glennya.

Mozaik će uz novitete po povoljnim cijenama na svom štandu ugostiti Pavla Pavličića, Gorana Tribusona, Julijanu Matanović, Sanju Pilić, Sonju Polak, Tomislava Torjanca i Željku Mezić.

Školska knjiga i Lumen također predstavljaju veliki broj noviteta. Lumen kao najatraktivniji izdvaja Šuplji grad Ransoma Riggsa, nastavak pustolovina započetih u Domu gospođice Peregrine za čudnovatu djecu.

Znanje će kao svoje adute istaknuti romane: Agnesina ispovjed, prvijenac australske književnice Hannah Kent koji je temeljen na istinitim događajima vezanim uz sudbinu djevojke optužene za brutalno ubojstvo na Islandu 1829. godine, Večera roman nagrađivanog nizozemskog autora Hermana Kocha te triler Okus poznatog skandinavskog autora Jussi Adler-Olsena.

Zaklada Dražen Petrović i strip knjižara Lastan na Interliberu će promovirati strip knjigu Dječak – edukativni strip o Draženu Petroviću. Promocija će biti u petak, 14. studenog u 20.00 sati, a kao gosti očekuju se Biserka i Aleksandar Petrović.

Severina na Interliberu!
12.11. u 18,00 h promocija Ženskog rokovnika by Severina
Na promociji će SEVERINA ispričati zašto je pristala na suradnju, što misli o rokovniku, ali i kako je birala izreke i tekstove koji krase unutrasnjost Ženskog rokovnika za 2015. godinu
IQ magazin Večernjeg lista organizirao je natječaj za kratku SF priču. Na natječaj je pristiglo više od 70 priča, a najbolju priču bira žiri sastavljen od 5 osoba na čelu s Milenom Benini, urednicom i autoricom te stručnjakinjom za SF žanr. Pobjednik natječaja za kratku SF priču proglasit će se u četvrtak, 13. 11. u 13.30 sati na pozornici u paviljonu 6.
OVCA U KUTIJI
Ovca u kutiji, nagrada za najbolju hrvatsku slikovnicu, jedina je književna nagrada u Hrvatskoj u kojoj stručni žiri sastavljen od književnika, književnih kritičara i ilustratora pregledava cjelokupnu godišnju produkciju slikovnica i vrednuje umjetničku vrijednost teksta i njegov odnos s ilustracijom. Uz stručni žiri, najbolju slikovnicu bira i neovisan dječji žiri. Ova nagrada dodijelit će se u petak, 14. 11.
KNJIŽEVNA NAGRADA „KOČIĆEVO PERO“
S ciljem daljnjeg razvijanja kulturnih veza između nakladnika Hrvatske i Bosne i Hercegovine na INTERLIBERU sudjeluje Zadužbina „Petar Kočić“ iz Banja Luke, koja će uručiti nagradu „Kočićevo pero“. Nagrada će se dodijeliti piscu i novinaru DRAGI HEDLU za knjigu DONJODRAVSKA OBALA u petak, 14. studenog u 12,30 sati na pozornici u paviljonu 6.
Ovogodišnji se Interliber, 37. međunarodni sajam knjiga i učila održava pod visokim pokroviteljstvom Ministarstva kulture Republike Hrvatske.

Pripremite svoje popise najomiljenijih knjiga i dođite na Interliber !!
Ne zaboravite:
Mjesto: Zagrebački velesajam, paviljoni 5 i 6
Datum: 11.-16.11.2014.
Radno vrijeme: 10-20 h, petak i subotu: 10-21 h

DETALJAN PROGRAM PREDSTAVLJANJA NAKLADNIKA
Za detaljan program predstavljanja nakladnika na Interliberu kliknite ovdje
PROGRAM NA POZORNICI PAVILJON 6
Za cjelokupan program na pozornici sajma Interliber kliknite na: http://www.zv.hr/default.aspx?id=519

Izgovor za nedolazak nema, jer ulaz na sajam Interliber je besplatan za sve!