GREENVEST: HOME EDITION

2. izdanje sajma zelenog gospodarstva 23. do 25.10. u trgovačkom centru ARENA

22.10.2014 u 12:13

Bionic
Reading

Drugo izdanje green-tech i green-lifestyle sajma GREENVEST: HOME EDITION, ugljično neutralnog događaja, u organizaciji Saveza za energetiku Hrvatske ovog će tjedna od 23. do 25.10. na prvom katu u Red Carpet zoni u trgovačko-zabavnom centru ARENA okupiti izlagače iz sektora zelenog gospodarstva

'Ovaj sajam dio je rezultata naših napora usmjerenih prema popularizaciji zelenih usluga, proizvoda i tehnologija prema građanima i poduzetnicima jer istinski vjerujemo kako zeleno gospodarstvo ima svjetlu budućnost u Hrvatskoj te će u narednim godinama sve više rasti i osigurati prosperitet ne samo onima koji su direktno vezani uz zeleno gospodarstvo, već i društvu općenito. Iako se slijedom gospodarske situacije ovogodišnje izdanje održava u nešto manjem obimu u odnosu na prošlu godinu, uložili smo sve napore da se isti održi i da svojim izgledom nadmaši prošlogodišnji.', istaknuo je Tomislav Marjanović, predsjednik Saveza za energetiku Hrvatske.

GREENVEST 2014. će proizvesti 10 tona emisija stakleničkih plinova, pa je kao i prošle godine, u suradnji s tvrtkom-članicom Saveza za energetiku Hrvatske CO2CUT d.o.o., izvršena kompenzacija emisija preko projekata verificiranih prema standardu VCS te njihovo umirovljenje na globalnim registrima Markit i APX. Tako je uloženo u razvoj dvaju projekata 'BHL Biogas and Bagasse based cogeneration project activity at Kinauni, India' te 'Rochelle landfill methane recovery and destruction project, Illinois, USA'.

Opsežan profil svih ovogodišnjih izlagača dostupan je na sljedećoj poveznici ili u specijalu GREENVEST-a na poveznici, a dio izlagača je za posjetitelje pripremio i prigodne akcijske cijene za svoje usluge i proizvode. Te će akcijske cijene potrošači moći iskoristiti dobivanjem kupona u samom centru za vrijeme trajanja sajma. Osim toga dostupno je i tiskano i digitalno izdanje kataloga sajma, a ono je dostupno na sljedećoj poveznici.

Pismo podrške ovogodišnjem izdanju GREENVEST-a tradicionalno su dali Ministarstvo gospodarstva, Ministarstvo zaštite okoliša i prirode te Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja.

'Zeleno gospodarstvo ima veliki potencijal za razvoj cjelokupnog gospodarstva. Ono nije ograničavajuće, već vrlo inovativno pronalazi načine za rješavanje postojećih globalnih izazova i pružanje usluga, proizvoda i tehnologija visoke dodane vrijednosti. Tržište zelenih usluga, proizvoda i tehnologija već sada vrijedi milijarde eura, a naš cilj je, uz razvoj vlastitih rješenja, pomoći i Vama u pronalaženju poslovnih prilika u ovom rastućem i uzbudljivom sektoru. Dobrodošli u vrijeme tranzicije gospodarstva u zeleno.', zaključio je Marjanović.