Obitelj i dom KRIVCI ZA RAZVODE

Brakovi se sve češće raspadaju zbog Facebooka

  • Autor: tportal.hr
  • 1.12.2010 12:09:26
  • 1.12.2010 10:44:07

Uzrok jednog od pet razvoda braka je društvena mreža Facebook, pokazuje najnovije američko istraživanje

Nekada je za raspad braka bio kriv otisak ruža na muškarčevoj košulji ili, posljednjih godina, lascivne poruke na mobitelu. Danas, kako pokazuju istraživanja, brakove uništavaju društvene mreže. Najnovije američko istraživanje pokazuje da je Facebook kriv za raspad jednog od pet brakova.

80 posto odvjetnika koji su sudjelovali u istraživanju istaknulo je da su društvene mreže sve češće važan dokaz u brakorazvodnom postupku. Flertanje porukama i fotografije koje se objavljuju na Facebooku sve su češće dokaz koji potvrđuje nemoralno ponašanje jednog od supružnika.

Uočeno je da ljudi često putem društvenih mreža pronalaze bivše ljubavi s kojima dugo nisu bili u kontaktu pa to obnove u virtualnom svijetu, a često se to onda prenese i na stvarni život.

Kako pokazuje istraživanje, Facebook je korišten u 66 posto brakorazvodnih postupaka kao glavni dokaz. Slijede ga MySpace sa 15 poste te Twitter s pet posto. I rezultati ovoga istraživanja pokazuju da su društvene mreže itekako uzele svoj dio moći u stvarnome svijetu.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još
ModaKomoda Pročitaj više
Horoskop
Horoskop Pročitaj više