HUMANITARNI KARAKTER

Posjetite Božićni sajam Međunardodnog kluba žena

30.11.2010 u 14:34

Bionic
Reading

Božićni sajam najveće je godišnje događanje Međunarodnog kluba žena. Šesnaesti po redu Božićni sajam održat će se u nedjelju, 5. prosinca pod pokroviteljstvom gospođe Tatjane Josipović koja će službeno otvoriti sajam. Ona nastavlja tradiciju gospođe Mesić koja je prethodnih godina otvarala Sajmove

Ideja je Božićnog sajma prikazati svu različitost nacija koje Klub okuplja. Na njemu će biti prisutno više od 30 štandova različitih država i na svakom će se moći kupiti proizvodi, hrana i igračke iz te države.

Sav profit od Sajma namijenjen je za humanitarne svrhe. Ove godine sva prikupljena sredstva bit će donirana Centru za odgoj i obrazovanje Čakovec. Centar je odgojno-obrazovna ustanova za djecu s teškoćama u razvoju i autizam. Donacijom će se preurediti unutarnji prostori te sagraditi dječje igralište u dvorištu škole čime će se omogućiti humaniji uvjeti rada djeci i predanom osoblju.

Proteklih godina putem dobrotvornih aktivnosti Klub je pomogao opremiti Odjel za humanu reprodukciju bolnice Vuk Vrhovac, Klaićeve bolnice, Opće Bolnice Šibenik, Ozane, Doma za stare i nemoćne u Požegi, Raši, vrtića u Kninu i raznim drugim ustanovama u Hrvatskoj.

Božićni sajam tradicionalno podržavaju domaće i strane tvrtke, veleposlanstva te lokalna i međunarodna zajednica. Veliku potporu daje HGK koji donacije od mnogih hrvatskih kompanija prodaje po popularnim cijenama.

Na ovogodišnjem sajmu sudjeluju 33 države, među kojima su Japan, Brazil, Albanija, Bosna i Hercegovina, Rusija, Izrael, Njemačka, Mađarska, Irak, Amerika, Engleska, Francuska, Italija, Slovenija, Češka Republika, Austrija, Švedska, Belgija, a 23 države predstavit će se svojom tradicionalnom hranom (dio njih će hranu pripremati na licu mjesta).

Za djecu je organizirana besplatna dječja igraonica koju vodi Američka škola iz Zagreba. Organizira se i tombola u kojoj je glavna nagrada putovanje u Tursku za dvoje čiji je sponzor Turkish Airlines. Ostale su nagrade tri noćenja u hotelu u Dubrovniku za dvoje, dva noćenja Šibeniku, besplatna masaža, kućanski i fotografski aparati, vaučeri za restorane i salone za uljepšavanje, zubarske i frizerske usluge i sl.

Međunarodni klub žena nevladina je, neprofitna udruga koja okuplja žene različitih nacionalnosti koje žive u Hrvatskoj. Jedan je od najvažnijih ciljeva Kluba prikupljanje
financijskih sredstava u dobrotvorne svrhe za pomoć organizacijama koje rade za dobrobit djece i žena. Organizatorica je Sajma Jane Hunter, uz pomoć svog tima i asistentice Sandre Sečak.