VINSKA AUKCIJA

Humanitarna akcija za djecu iz Klaićeve

17.11.2010 u 15:16

Bionic
Reading

Suradnjom Međunarodnog festivala vina i kulinarstva s Klinikom za dječje bolesti Zagreb prikupljaju se prijeko potrebna sredstva za obnovu Odjela za onkologiju

Međunarodni festival vina i kulinarstva, koji će se održavati 26. i 27. studenoga u hotelu The Regent Esplanade, u akciji prikupljanja sredstava za pomoć Klinici za dječje bolesti Zagreb – Klaićeva, organizira vinsku aukciju i humanitarnu gala večeru.

Večera koja prethodi jubilarnom 5. Međunarodnom festivalu vina i kulinarstva Zagreb, najvećem okupljanju hrvatskih vinara, održat će se u petak, 25. studenoga, u hotelu The Regent Esplanade.

U sklopu večere bit će održana aukcija arhivskih vina koja su za ovu priliku donirali privatni kolekcionari, vinari, tvrtke i mnogi drugi, uključujući i predsjednika Republike Hrvatske Ivu Josipovića.

Riječ je o više od 30 butelja vina koje odlikuje vrhunska kvaliteta te ostale osobitosti koje ih čine izrazito zanimljivima za kolekcionare i ostale ljubitelje dobroga vina. Svoje sudjelovanje već su potvrdili mnogi iz poslovnog i društvenog života, kao i brojni ljubitelji ove plemenite kapljice.

'Prošlogodišnjom vinskom aukcijom u organizaciji Međunarodnog festivala vina i kulinarstva prikupljena su sredstva za humanitarnu akciju 'Daj pet'. Ove godine nastavljamo s našim humanitarnim djelovanjem kako bismo pomogli Odjelu za onkologiju bolnice u Klaićevoj. Ponukani uspjehom prošle akcije, sigurni smo da će mnogi prepoznati vrijednost ovog projekta te se time uključiti i dati svoj doprinos', izjavio je prof. Ivan Dropuljić, direktor Festivala.

'Vjerujemo da će se mnogi odazvati našem pozivu na humanitarnu večeru i vinsku aukciju kako bismo zajedno doprinijeli što boljim uvjetima liječenja i smještaja za naše male pacijente. Izuzetno nam je zadovoljstvo što je Međunarodni festival vina i kulinarstva pružio potporu u ovoj plemenitoj akciji te smo im zahvalni na tome', ističe prof. dr. sc. Goran Roić, zamjenik ravnatelja KB Sestre milosrdnice – Klinike za dječje bolesti Zagreb.

Sav prihod prikupljen tijekom gala večere i vinske aukcije bit će u cijelosti doniran Klinici za dječje bolesti Zagreb te će se iskoristiti za nabavu medicinske opreme i namještaja za Odjel za onkologiju Klaićeve bolnice.