PRIZEMLJENA ČELIČNA PTICA

Stari Boeing 747 pretvorila u recikliranu vilu

14.11.2010 u 14:28

Bionic
Reading

Većina ljudi avione koristi isključivo kao zračno prijevozno sredstvo, no žena iz Malibua odlučila je prizemljiti jednu čeličnu pticu i nastaniti se u nju

Kuća od krila, kako je Francie Rehwald nazvala svoju novu, još ne izgrađenu kuću u Malibuu, stvorena je po dizajnu Davida Hertza od starog Boeinga 747

Njezina prizemljena 'leteća kuća' imat će tri spavaće sobe, kuhinju, atelje i gostinsku kuću. Bit će smještena na zemljištu na kojemu je prije nje bila kuća od recikliranih predmeta ekscentričnog dizajnera Tonyja Duquettea, koja je izgorjela 1993. godine.

U pokušaju da dostojno zamijeni reciklažne dvore, Hertz i Rehwald su došli na ideju da kupe stari Boeing 747 s više od četiri i pol milijuna dijelova, i nađu mu sasvim novu svrhu. Avion je koštao 35 tisuća dolara, za razliku od novog čija cijena se kreće oko 200 milijuna dolara, a utrka za papirima i dozvolama trajala je punih 18 mjeseci.

Još nije useljiva, a planovi završetka radova kreću se oko sljedećeg ljeta. Zasad se zna da će nos aviona biti pretvoren u paviljon za meditaciju, a krila će postati krov.