NAGRADNJAČA

Predstava 'Čast' u Maloj sceni - dobitnici

11.11.2010 u 10:58

Bionic
Reading

U kazalištu Mala scena gostovat će od 14. do 16. siječnja najnovija predstava Istarskoga narodnog kazališta iz Pule - 'Čast' - suvremene australske dramatičarke Joanne Murray-Smith. Predstava je namijenjena odrasloj publici, a uklapa se u estetiku suvremenih drama koje je Mala scena igrala na svojoj Večernjoj sceni do 2005. godine, dakle jedna od predstava koju jednostavno morate vidjeti! Tportal.hr ovom prilikom poklanja svojim čitateljima 2x2 ulaznice za tri dana!

Predstava 'Čast' napisana je 1995. za vrijeme dok je Murray-Smith studirala dramsko pismo na Sveučilištu Columbia u New Yorku. Tamo je komad prvi put i izveden, kao scensko čitanje uz sudjelovanje Meryl Streep. Scensku praizvedbu 'Čast' je imala na Broadwayu u kazalištu Belasco 1998, s Jane Alexander, Robertom Foxworthom, Laurom Linney i Enid Graham, koja je za svoju ulogu dobila nagradu Tony. U Nacionalnom kazalištu u Londonu naslovnu ulogu igrala je Eileen Atkins, a na West Endu Diana Rigg.

Hrvatsku premijeru predstava je doživjela u Puli 2. listopada ove godine te osvojila pulsku publiku, ali i kritiku.

Predstavu 'Čast' imate priliku ponovno pogledati 14., 15. i 16. siječnja, a tportal i Mala scena za vas su pripremili besplatne ulaznice, a sve što trebate je brzo i točno odgovoriti na nagradna pitanja.

Predstava se održava tri dana za redom s početkom u 20 sati, a za svaki termin imate priliku osvojiti dva puta dvije ulaznice.

Po dvije ulaznice za predstavu 14. siječnja osvojile su:

Krunoslava Čuljat
Ana Kušanić

Po dvije ulaznice za predstavu 15. siječnja osvojili su:

Goran Katušin
Martina Sudar

Po dvije ulaznice za predstavu 16. siječnja osvojili su:

Melita Grdešić
Ana Kekelj Klakočer