Obitelj i dom VJEČITA BORBA

Zašto se s punicama šalimo, a svekrve izbjegavamo?

  • Autor: tportal.hr
  • 9.11.2010 11:59:22
  • 9.11.2010 10:28:41

Punica, ženina majka, muškarcima diljem svijeta je postala temom mnogih šala, međutim to baš ne vrijedi za žene. One još uvijek na spomen svekrve, suprugove majke, ustuknu i nekako im nije do smijeha

Čak sedam od deset žena i majki priznaje da su barem jednom bile izložene pokušaju kontrole i kritikama na račun svojih roditeljskih sposobnosti u režiji suprugove majke, zloglasne svekrve.

Kritike na račun roditeljskih sposobnosti upućene majkama najčešće se odnose na način na koji odgajaju djecu. Osim toga, tepaju i povlađuju sinu iako je odrasla osoba, a nerijetko će pokušati razmaziti unuke.

Još jedna taktika kojom se svekrve vole poslužiti, a majke dovedi na sam rub živaca, neočekivano je i nenajavljeno dolaženje.

Nifa McLaughlin, urednica web stranice koja je provela to istraživanje, tvrdi: 'Najvažnije je zapamtiti da većina svekrva ne misli ništa zločesto niti smatra da svoju ulogu majke i supruge obavljate loše - bakama je jednostavno teško odoljeti, a da ne iznesu svoje mišljenje ukoliko radite nešto drukčije od onoga kako su one naučile. Majke su najvjerojatnije manje osjetljive na savjete vlastite majke, dok savjete svekrve uzimaju s rezervom i osjećaju da im netko nešto nameće.'
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još
ModaKomoda Pročitaj više
Horoskop
Horoskop Pročitaj više