Obitelj i dom NAGRADNJAČE

Upoznajte 'Bum Tomicu' u sto priča

  • Autor: tportal.hr
  • 11.11.2010 10:25:02
  • 2.11.2010 11:35:10

'Bum Tomica' Silvije Šesto Stipaničić jedna je od najpopularnijih hrvatskih dječjih knjiga koja polako postaje hrvatski Harry Potter. Životnost i direktnost, humor koncentriran u kratkim pričicama koje su više situacije svakodnevnog života, čine da djeca prepoznaju sebe i identificiraju se s licima. Dovoljan je to razlog za pokušaj dramatizacije i uprizorenja

'Bum Tomica' se sastoji od sto pričica, sto sličica, iz svakodnevice. Glavni lik je desetogodišnji dječak Tomica, razapet između svoje zaigranosti i očekivanja roditelja, starije sestre i mlađeg brata.

Riječ je o 'običnoj' peteročlanoj urbanoj obitelji u kojoj su pokretači radnje troje mališana. Tomica je pred pubertetom i već ga pomalo muče prve zaljubljenosti, nepravde i kritički odmak prema svijetu odraslih, njegov mlađi brat vrtićke dobi zaigrano je dijete sklono na svoj način preispitati i postupke braće i roditelja, dok je kći adolescentica koja živi u svom svijetu imajući, svojim godinama, svojstven odnos i prema braći i prema roditeljima.

Iz tog normalnog generacijskog sukoba nerijetko se preispituju stvari preko kojih olako prelazimo zahvaljujući tempu života i dnevnoj rutini. I dok odraslima život postaje rutina, djeca u tim pričama dokazuju da je život sve samo ne rutina. Primjerice, jedno 'obično' vođenje najmlađeg djeteta u vrtić od rutine pretvara se u pravu malu senzaciju...

Neobičnog dječaka Tomicu mališani imaju prilike upoznati gledajući predstavu 13. studenoga u 19 sati, za koju su vam tportal i Mala scena pripremili dva puta po dvije ulaznice. Sve što trebate je brzo i točno odgovoriti na nagradno pitanje.


Po dvije ulaznice za predstavu 'Bum Tomica' 13. studenog u 19 sati osvojili su:

 Luka Kasić

Jasminka Grbelja

  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još
ModaKomoda Pročitaj više
Horoskop
Horoskop Pročitaj više