ZA SVE JE KRIVA ODJEĆA

Trećina majki zavidi mlađim kolegicama

02.11.2010 u 10:45

Bionic
Reading

Povratak na posao nakon porođaja mnogim majkama je stresan. Lijepo odjevene i vitke kolegice s posla samo pojačavaju taj stres, pa se mnoge majke zbog toga loše osjećaju, a neke priznaju i da su pomalo zavidne

Rezultati novog istraživanja pokazali su da se čak polovica majki koje se vraćaju na posao nakon porođaja osjećaju zastrašeno zbog modno osviještenih i često puno vitkijih kolegica s posla.

Velik broj majki smatra da izgleda znatno lošije od ostalih žena na poslu te upravo to znaju i navoditi kao razlog što nisu promaknute. Mnoge smatraju i da bi bile znatno sigurnije i uspješnije kada bi bolje izgledale.

Tako majke priznaju da su zbog svog izgleda nesigurne, a odjeća koju nose na posao više nije moderna tek ih lako zasjene mlađe kolegice s posla. Osim zastarjele odjeće, mnoge majke muči i višak kilograma nakon trudnoće te se i zbog toga loše osjećaju na poslu.

Osim čestog nedostatka novca, mnoge majke ni ne stignu otići u kupnju nove garderobe. Većina njih priznaje da uz obaveze na poslu, kod kuće i oko bebe godišnje imaju samo četiri puta priliku odvojiti vrijeme za sebe te otići u kupnju nove garderobe.