NAGRADNJAČE

Otkrijte 'Čudnovatu istinu' u Žar ptici

07.10.2010 u 09:31

Bionic
Reading

Kako i sam naslov nagovještava, u ovoj predstavi će se dogoditi nešto doista čudnovato, a najčudesnije je upravo to što ova priča uopće nije izmišljena, ona se stvarno dogodila. Sve će vam ispričati Zlatko

Zlatko je sasvim običan dječak, ima 12 godina, obožava nogomet, matematiku baš ne preferira i jako mu se sviđa njegova prijateljica Irena, iako to još ne želi priznati.

Jedino što Zlatka razlikuje od drugih dječaka njegovih godina je činjenica da je doživio prometnu nesreću i ostao prikovan za krevet. Međutim, to Zlatka nije nimalo obeshrabrilo.

On počinje sanjati neobične snove - koji su na čudnovat način realistični. Nakon nekog vremena shvati da to i nisu obični snovi, već da snagom može volje otići kamo god poželi. Otputuje tako na školsku predstavu, u stan profesorice Tomić, u sobu prijateljice Irene… Ubrzo otkriva da može putovati i u prošlost, čak i u budućnost, sve uz pomoć volje i mašte.

Iako leži nepokretan u krevetu, Zlatko doživljava radost, strah, uzbuđenje i proživljava život u punini.

'Čudnovata istina' je predstava koja govori o nadi i vjeri u život, o snazi djetinjeg duha koji ne posustaje čak ni u najtežim trenucima. Ona nam otkriva i jednu istinu, koju bi svi trebali zapamtiti - sve što misliš da možeš, ti stvarno i možeš, samo moraš imati dovoljno jaku volju i želju da to ostvariš. Ne postoji nemoguće. Treba samo dobro upoznati sebe i čvrsto vjerovati, onda je moguće sve. Baš sve.

Zlatko je imao dovoljno jaku volju i želju. Zlatko je vjerovao i uspio je ostvariti svoj najveći san. A kako ga je uspio ostvariti, otkrit će vam naša predstava.

Tportal i Žar ptica pripremili su za vas dva puta po dvije ulaznice. Brzo i točno odgovorite na nagradno pitanje i povedite klince na ovu čudnovatu predstavu.

 

Nagrade su osvojili Kazimir Leško i Tereza Svirač.