Obitelj i dom NAGRADNJAČE

Veli Jože vas čeka u Trešnji

  • Autor: tportal.hr
  • 12.10.2010 9:56:45
  • 7.10.2010 8:40:08

Svaka priča ima svoga diva, tako i ova predstava ima Velog Jožu – dobrodušnog gorostasa koji će oduševiti i klince i klinceze i njihove roditelje

Veli Jože je bio dobroćudni div koji je živio podno grada Motovuna. On je bio visok kao planina, jak kao bik i mrk kao oluja. Usprkos tome što je bio tako velik i jak Jože je bio rob i morao je služiti svojim gospodarima.

Veli Jože je zbog svoje snage i marljivosti motovunskim gospodarima bio jako koristan. U Motovunskoj šumi rušio je stabla koja su njegovi gospodari koristili za ogrjev i gradnju kuća i palača. Orao je polja, vukao najveće terete, radio je najteže poslove. Zbog toga su ga gospodari svake subote nagrađivali pečenim volom.

Veli Jože nije bio svjestan da je rob, bio je zadovoljan i nije se žalio. Volio je raditi jer nije bio lijenčina, a najviše od svega volio je svoju motovunsku šumu jer je ona bila njegov dom.

Međutim, građani Motovuna nisu bili toliko zadovoljni, dosadilo im je da svaki tjedan moraju hraniti gorostasa Jožu pečenim volovima. Pobunili su se i tražili od motovunskog providura Barbabiance da Velog Jožu istjera iz Motovuna.

Providur je odlučio Velog Jožu poslati u Mletke te je tako započelo uzbudljivo putovanje Velog Jože.

Predstava je namijenjena za sve klince i klinceze iznad sedam godina, a priča je ispričana na način prilagođen djeci, tako da svi mali gledatelji mogu shvatiti što je naš veliki pisac htio reći.

Tportal i Dječje kazalište Trešnja za vas imaju dva puta po dvije ulaznice za predstavu 13. listopada u 17 sati te dva puta po dvije ulaznice za predstavu 14. listopada u 19 sati. Sve što trebate napraviti je brzo i točno odgovoriti na nagradno pitanje te s klincima uživati u Trešnji!

Nagrade su osvojili:

Jasna Bittner

Nikolina Marković

Jasna Andrišević

Sandra Zjačić-Ljubičić

  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još
ModaKomoda Pročitaj više
Horoskop
Horoskop Pročitaj više