NAGRADNJAČE

Otkrijte 'Legendu o čuvarima'

05.10.2010 u 00:46

Bionic
Reading

Uzbudljivi film 'Legenda o čuvarima' temeljen je na iznimno popularnoj seriji dječjih knjiga spisateljice Kathryn Lasky, 'Kraljevstvo čuvara sova'. To je priča prepuna mitskih avantura o sovama čuvarima koja će sve klince i njihove roditelje ostaviti bez daha

Priznati filmaš Zack Snyder obilježava svoj animirani debi fantastičnom obiteljskom pustolovinom 'Legenda o čuvarima', koja se temelji na popularnoj seriji knjiga 'Kraljevstvo čuvara sova' autorice Kathryn Lasky. Film prati Sorena, mladu sovu očaranu očevim epskim pričama o čuvarima, mitskoj skupini krilatih ratnika koji su se u velikoj bitki izborili za spas svih sova od zlih Čistih.

Dok Soren sanjari o tome kako će se jednoga dana pridružiti svojim junacima, njegov stariji brat Kludd ismijava tu ideju i žudi za lovom, letenjem i očevom naklonošću koju trenutno uživa njegov mlađi brat. No Kluddova ljubomora ima strašne posljedice – mlade sove ispadaju iz svog doma na vrhu krošnje i upadaju ravno u kandže Čistih. Soren sada uz pomoć drugih hrabrih mladih sova mora organizirati riskantan bijeg. Zajedno lete preko mora i kroz maglu da bi pronašli Veliko stablo, dom legendarnih čuvara – Sorenovu jedinu priliku da porazi Čiste i spasi kraljevstvo sova.

'Nije li san svakog djeteta postati likom u njegovoj ili njezinoj omiljenoj priči?', pita redatelj Zack Snyder. 'U našem filmu to je mlada sova koja želi pronaći legendarne ratničke sove čiju mitologiju prati od rođenja. A kada se ispostavi da su te priče istinite, to je vrlo moćno.'

Snyder i nadareni kreativni tim iz kompanije Animal Logic pokušali su u filmu 'Legenda o čuvarima' otvoriti prozor u dosad neviđen svijet, s mitskom okolinom i širokim prostranstvima koja su nadmašila njihovu maštu, te sa sovama koje su tako divno realizirane da gotovo zaboravljate da nisu stvarne.

Ovaj bajkoviti obiteljski film možete pogledati u svim kinima CineStar Multiplex, a tportal i Blitz CineStar pripremili su pet majica za vas. Sve što trebate je brzo i točno odgovoriti na nagradno pitanje.

Nagrade su osvojili Nataša Kasavica, Ksenija Gortan, Irena Malić, Davorin Ivanuša i Antonija Ivić.