DJEČJA SPORTSKA AKADEMIJA

Svi klinci i klinceze mogu biti Mali sportaši

04.10.2010 u 15:27

Bionic
Reading

Mali sportaši kao dječja sportska škola od 2005. godine okuplja sve klince i klinceze predškolskog i školskog uzrasta. Mnoštvo igre, zabave i sporta klincima će sigurno izmamiti osmijehe na lica

Društvo Mali sportaši započelo je s djelovanjem 2005. godine na području Zagreba u želji da se svim mališanima od četiri do deset godina približi sport na što zabavniji način.

Uz mnoštvo rekvizita, smijeha i zabave klinci mogu birati između čak petnaest sportova. Cilj Malih sportaša je djecu upoznati sa što više različitih sportova. Tako se klinci mogu okušati u poznatim sportovima kao što su nogomet, košarka ili tenis. No tu zabavi nije kraj – klinci će imati priliku isprobati i one malo manje poznate sportove, poput američkog nogometa, bejzbola i ultimate frisbija.

Važno je naglasiti da program nije usmjeren na 'stvaranje vrhunskih športaša' već na poticanje optimalnog i cjelovitog razvoja djeteta. Na motoričkim sposobnostima mališana poput koordinacije, brzine, snage, ravnoteže i preciznosti treba raditi odmalena, stoga su Mali sportaši jedinstvena prilika da se klinci odlično zabave, steknu nove prijatelje i nauče važnosti sporta.

Važno je još napomenuti da su prostor i rekviziti prilagođeni radu s djecom, uz obveznu prisutnost dva trenera.