A GDJE JE ODMOR I ZABAVA?

Muškarci rade i do 60 sati na tjedan

04.10.2010 u 11:40

Bionic
Reading

Imate osjećaj da ste na poslu od jutra do sutra? Nikako se ne stižete odmoriti, a mislite da na poslu provodite više vremena nego doma? Ako imate osjećaj da previše radite, to je vjerojatno istina

Najnovije istraživanje dokazalo je da čak 60 posto muškaraca tjedno na poslu provede čak 60 radnih sati. Iako se žene možda s time ne bi složile, isto istraživanje pokazuje da one tjedno radno provedu samo 37 sati.

Prema najnovijim saznanjima, čini se da imamo čak osam sati manje slobodnog vremena na tjedan nego što smo imali prije samo pet godina. Toliko puno vremena provodimo na poslu, a onaj mali dio slobodnog vremena često potrošimo na obavljanje kućanskih poslova da nam dnevno ostane samo sat za ono u čemu istinski uživamo.

No neki nemaju ni tih 'privilegiranih' sat vremena, jer je čak polovica prisiljena posao nositi kući. Nakon posla, velika su obveza koja zahtijeva jako puno vremena - obitelj, djeca i partneri.

Usprkos većem broju radnih sati, čini se da muškarci nekako uspijevaju izvući čak 25 minuta više za ono u čemu uživaju. Tako žene dnevno imaju prosječno samo 50 minuta dnevno za sebe, a muškarci su puno vještiji, jer su uspjeli skupiti čak sat i petnaest minuta.

Dugački radni dani i premalo vremena za sebe dovode i do lošeg zdravstvenog stanja. Tako muškarci koju dugo rade, a u lošijoj su fizičkoj kondiciji izloženi su većem riziku bolesti srca.
Jedan od načina čuvanja zdravlja jest redovita fizička aktivnost, jer se drastično smanjuje izloženost riziku bolesti srca, a i duge radne dane u uredu puno je lakše podnijeti.