NAGRADNJAČA

Osvojite pribor za školu - dobitnici

06.09.2010 u 14:08

Bionic
Reading

Roditelje i školarce muči uvijek isto pitanje, kako proći što povoljnije pri odabiru školskih torbi i pribora za školu, a da ono što odaberu pri tom bude i kvalitetno

Kakvu torbu odabrati?

Za učenike nižih razreda osnovne škole preporuča se da torba bude anatomska i što je moguće laganija. Treba imati dvije široko postavljene podesive naramenice, a zadnji dio koji dodiruje leđa mora biti podstavljen kako bi bila što udobnija. Aluminijski stabilizatori zadržat će formu i pod velikim opterećenjima, te rasporediti teret ravnomjerno na vrat, ramena i kralježnicu djeteta. Jako je bitno paziti na odgovarajuću veličinu torbe ili ruksaka, a ne bi smio prekrivati više od tri četvrtine dužine djetetovih leđa.

Težina torbe s knjigama nikad ne bi smjela prelaziti 10-15 posto ukupne djetetove težine. Dno torbe mora biti od tvrđeg materijala i imati potporu na leđima, tzv. lumbalne jastučiće, a torba bi trebala biti napravljena od nepromočive tkanine ili navlaku za kišu. Svakako je važno da na torbi ima reflektirajućih traka jer će dijete biti uočljivije na nogostupu ili kolniku.

Ne zaboravite da osim što mora biti kvalitetna i odgovarati u potpunosti djetetovim potrebama, torba se mora i sviđati djetetu, pa je najbolje da svog klinca ili klincezu uključite u izbor i zajedno s njim odabrati onu koja ispunjava sve kriterije.

Biranje školskog pribora

Osim za knjige i torbu nemali iznos novaca pred početak školske godine potroši se na školski pribor, što je samo početak, jer ćete ga tijekom školske godine ionako stalno kupovati.

Najvažnije je vidjeti što vašem školarcu sve treba i napraviti popis pa krenuti redom. Izbor bilježnica je velik, a klince možete pustiti da sami biraju one koje im se najviše sviđaju i koje krase likovi njima najdražih junaka.

Slična stvar je sa priborom za pisanje i crtanje, ponuda je golema, a cijena varira. Sa svojim školarcima pronađite kompromisno rješenje koje neće isprazniti vaš novčanik, a koje će svejedno njih veseliti. Olovke, kemijske i grafitne, bilježnice i gumice dobro je kupiti u većim količinama jer će se brzo trošiti i još brže gubiti, a odlična izbor je u Profilovim dućanima.

Najbrže roditelje i školarce u novoj školskoj godini Profil megastore i tportal.hr nagrađuju priborom za školu (pernice, bojice, flomasteri, bilježnice).

Nagrade su osvojili:

Ana Barun (pernica, velika i mala bilježnica)
Mirta Šefer (pernica, velika bilježnica)
Danijel Milec (flomasteri, olovka, velika i mala bilježnica)
Maja Libl (bojice, kemijska, velika i mala bilježnica)
Robert Škudar (flomasteri, kemijska, velika i mala bilježnica)
Julijana Petrović (flomasteri, velika i mala bilježnica)

Nagrade šaljemo poštom na kućnu adresu.