Obitelj i dom KAKVA MAJKA, TAKVA KĆI

Žene su iz generacije u generaciju sve ljepše

  • Autor: tportal.hr
  • 23.8.2010 15:09:22
  • 23.8.2010 13:53:11

Žene postaju sve ljepše iz generacije u generaciju. I ne samo to, lijepe žene imaju više djece, a veći postotak te djece je ženskog roda

Privlačne žene imaju više djece od manje privlačnih, a veći postotak te djece je ženskog spola, dokazali su znanstvenici. Jednom kad odrastu, i one same budu jako privlačne, tako da se uzorak ponavlja.

Isto tako, atraktivni parovi imaju manje šanse dobiti sina, a zanimljivo je da muškarci iz generacije u generaciju ne postaju nimalo oku ugodniji.

Istraživanje znanstvenika Markusa Jokele sa Sveučilišta u Helsinkiju pokazalo je da su atraktivne žene imale 16 posto više djece od neatraktivnih, a potkrijepljeno je brojnim prijašnjim istraživanjima tjelesne privlačnosti i povezano s reproduktivnim uspjehom kod ljudi.

Jokela je s kolegama proučavao izgled više od 2000 žena i muškaraca iz SAD-a te ih pratio kroz četiri desetljeća, a njihova privlačnost ocjenjivana je preko fotografija.

Prijašnje istraživanje, koje je na London School of Economics proveo evolucijski psiholog Satoshi Kanazawa, također je pokazalo da zgodni roditelji imaju veće šanse da dobiju kćeri, što je Kanazawa i obrazložio: 'Fizička privlačnost je nasljedan faktor koji disproporcionalno povećava reproduktivni uspjeh kćerki, i to u puno većoj mjeri nego kod muškaraca. Ako privlačniji roditelji imaju više kćeri i ako je fizička privlačnost nasljedna, logično je da će žene s godinama biti sve ljepše, za razliku od muškaraca.'

Evolucijski stručnjaci pak smatraju da karakteristike privlačnog izgleda, poput simetričnog lica, upućuju na bolju genetsku kvalitetu. Od atraktivnog roditelja djeca će naslijediti neke genetske kvalitete, što povećava šanse da prežive i dobiju potomke te na taj način prenesu svoje gene na sljedeće generacije.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još
ModaKomoda Pročitaj više
Horoskop
Horoskop Pročitaj više