UČENJEM DO BOLJEG ŽIVOTA

Obrazovanje je važan element sreće

19.08.2010 u 11:44

Bionic
Reading

Ljudi koji se cijeli život obrazuju žive dulje, kvalitetnije i sretnije, tvrde znanstvenici. Obrazovanje ne znači nužno odlazak u školu ili fakultet. To može biti i samoinicijativni interes za neko područje

Čitajte, gledajte, slušajte i učite jer ćete tako živjeti dulje, a život će vam biti kvalitetno ispunjen te sretan i zanimljiv. Do tih su zaključaka došli australski znanstvenici koji su godinu dana proučavali skupinu od 600 ljudi.

Otkrili su da su oni koji su pokazivali zanimanje za određene stvari te o njima željeli znati više živjeli sretnije i kvalitetnije. Primjerice, jedna od ispitanica bila je žena od 52 godine koja je završila samo srednju školu, ali je imala iznimno znanje o cvijeću.

Iako nije imala mogućnost to studirati, cijeli život je proučavala sve vezano uz cvijeće i danas raspolaže znanjem kojega se ne bi posramio ni fakultetski obrazovan stručnjak. Ta žena, ali i mnogi drugi koji cijeli život uče, žive kvalitetnije i sretnije od onih koji se ne bave takvim stvarima.

Ovo nije prvo istraživanje koje je potvrdilo važnost obrazovanja. Već su i neka prijašnja ukazivala na to da je učenje važan element u čovjekovu osjećaju sreće i zadovoljstva. Dakle, ako želite biti sretni, postanite radoznali i učite o stvarima koje volite.