Obitelj i dom PRIJETNJA MUŠKOSTI

Muškarci varaju žene koje zarađuju više od njih

  • Autor: tportal.hr
  • 17.8.2010 11:48:14
  • 17.8.2010 11:05:33

Muškarci su skloni varanju žena koje zarađuju više od njih, pokazalo je najnovije istraživanje. Uspješna žena, kako pojašnjavaju stručnjaci, prijetnja je muškosti

Muškarci koji su ekonomski ovisni o svojim partnericama skloniji su prevari, i to pet puta više od muškaraca u vezi s partnericama koje zarađuju jednako kao i oni. Zašto? Uspješne žene koje dobro zarađuju, pojašnjavaju stručnjaci, prijetnja su tradicionalnom uvjerenju da su muškarci ti koji donose kruh u kuću.

'Nekoliko je razloga zašto se to događa. Primjerice, muškarci koji zarađuju manje novca od partnerica nesretni su pa ih zato varaju. A tu je, dakako, i vjerovanje, koje je duboko ukorijenjeno, da su muškarci ti koji osiguravaju egzistenciju obitelji', istaknula je sociologinja Christin Munsch, voditeljica istraživanja.

Zanimljivo je da muškarci varaju i kad je situacija posve obrnuta. Dakle, muškarci koji zarađuju znatno više od svojih partnerica također su skloni varanju jer im to potvrđuje osjećaj moći. Osim toga, oni su i u prilici češće varati jer zbog posla putuju i češće upoznaju nove žene.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još
ModaKomoda Pročitaj više
Horoskop
Horoskop Pročitaj više