Obitelj i dom AUTENTIČNA KUHARICA

Istarska kuhinja za sva godišnja doba

U novom etnografskom galerijskom prostoru kod Jame Baredine predstavljena je jedinstvena kuharica izvornih recepta istarske kuhinje autorice Vesne Medvedec Buršić

Knjiga 'Tradicionalna istarska jela – sezonska i blagdanska' u 354 recepta 'otkriva tajne onih ljudi čije je kulinarsko znanje rezultat tradicije i ljubavi prema domu i blagodatima prirode', istaknula je na jučerašnjoj promociji recenzentica mr. sc. Vlasta Radoičić.

Naime, u knjizi objedinjeni autentični recepti, pomno skupljani u proteklih deset godina, potječu od autorica koje nisu ni povjesničarke ni etnologinje, već žene koje ta jela svakodnevno kuhaju. Stoga je knjiga i neispričana priča, jer 'osim jela prošlosti koja pripadaju istarskoj baštini to su ujedno i jela u kojima i danas svakodnevno uživamo, a želja je da ono što smo naučili prenesemo i našoj djeci', kazala je Radoičić.

Osim originalnih recepata naših nona, razvrstanih u četiri godišnja doba i blagdanske, knjiga sadrži i dio u kojem su predstavljene 64 kulinarske priredbe koje njeguju baštinu tradicionalne istarske kuhinje, a suautor je Robert Buršić.

Knjiga je tiskana u tri tisuće primjeraka, u nakladi buzetskog izdavačkog poduzeća Reprezent d.o.o. Urednik je Miroslav Sinčić, dizajn i računalnu pripremu potpisuje David Ivić, a otisnuta je u zagrebačkom Grafomarku.

Knjiga je ilustrirana brojnim fotografijama čiji su autori Milivoj Mijošek, Mateo Sardelin, Vesna Medvedec Buršić, Marijan Markežić, Ana Roberta Buršić, Tanja Kocijančić, Branislav Danevski i Dejan Štifanić.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još
ModaKomoda Pročitaj više
Horoskop
Horoskop Pročitaj više