Obitelj i dom KRIVA JE GENETIKA

Muškarci su rođeni za prijevare

  • Autor: tportal.hr
  • 22.7.2010 19:04:52
  • 22.7.2010 18:14:29

Znanstvenici su utvrdili da kemijski spoj u mozgu muškaraca utječe na njihovu želju da imaju više partnerica te su neskloniji braku ili imaju vrlo loše veze

Švedski znanstvenici koji su proučavali gene 552 para blizanaca te istraživanja na Sveučilištu Sjeverna Karolina ističu urođenu sklonost nevjeri kod svih muškaraca, prenosi Mondo.

Istraživanje američkih znanstvenika sa Sveučilištu Sjeverna Karolina temeljilo se na razgovoru s muškarcima: oko 63 posto ispitanika priznalo je da redovno ili povremeno vara svoje žene, dok bi preostalih 36,3 posto bilo nevjerno kad bi imalo dobru priliku. To što su, dakle, svi priznali sklonost nevjeri, znanstvenicima je bila potvrda početne hipoteze da su muškarci genetski skloni mijenjanju seksualnih partnerica. To podržava i dr. Brenda Wade, psihologinja i autorica knjiga o braku i vezama, koja tvrdi da su svi muškarci skloni prevari.


No, kako perspektiva za nježniji spol ne bi bila u potpunosti mračna: isto istraživanje pokazalo je i da se mozak može izvježbati i odoljeti iskušenju. Švedski stručnjaci su zaključili da muškarci ne moraju varati, ali da moraju iskazati veću snagu volje kako bi ostali vjerni.
Znanstvenici su pronašli da kemijski spoj u mozgu nekih muškaraca utječe na njihovu želju da imaju više partnerica. Oni su, naime, neskloni braku ili imaju vrlo loše veze.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još
ModaKomoda Pročitaj više
Horoskop
Horoskop Pročitaj više