SRETNA PETORKA

Ženama su za sretan život potrebne prijateljice

04.06.2010 u 11:49

Bionic
Reading

Za sretan život žene potrebne su samo prijateljice, a pokazalo se da je za nju idealno kada ima četiri bliske prijateljice

Prosječna žena u svakom razdoblju života treba četiri bliske prijateljice, pokazalo je najnovije istraživanje. Zašto? Ženama su potrebne osobe s kojima će moći dijeliti svoje osjećaje i sve što im se događa u životu, a za to su im najbolje prijateljice.

I to njih četiri, jer onda čine skupinu od pet osoba pa nijedna ni u jednom trenutku nije izostavljena iz različitih zbivanja. Primjerice, ako tri prijateljice raspravljaju o nekom iskustvu, ta informacija brzo dolazi i do ostale dvije koje su tako uključene u cijelu priču.

Sve to pokazalo je istraživanje u kojemu je sudjelovalo 1000 žena u dobi od 18 do 45 godina. Većina njih smatra da je u životu najbolje imati četiri bliske prijateljice. Zanimljivo je da su u takvim ženskim skupinama uloge jasno podijeljene. Primjerice, jedna prijateljica je dobra domaćica, druga je intelektualka, treća voli zabave, a četvrta je možda žena od karijere.

Žene u takvim skupinama jako dobro funkcioniraju i, kako se pokazalo, puno su sretnije od onih koje nemaju takvo društvo.