Obitelj i dom POŽELJNA FUNKCIJA

Kupaonica kao prostor za opuštanje

Posjet wellness centrima mnogi si ne mogu priuštiti zbog nedostatka novčanih sredstava ili nedostatka vremena. No, rješenje ipak postoji! Pretvorite svoju kupaonicu u prostor za relaksaciju koji će osim zadovoljavanja osnovnih higijenskih potreba, postati prostor u kojem rado provodite vrijeme

Tempo suvremenog života i rada toliko je ubrzan da na kraju dana većina ljudi osjeća jedino umor i iscrpljenost. Preostaje vam jedino pronaći kvalitetno rješenje u okvirima vlastitog doma, koje će vam omogućiti potpuno opuštanje i ugodu kako biste bili što spremniji i odmorniji za novi radni dan.

Spavaća soba ili dnevni boravak omogućuju različite načine opuštanja koji se imaju na umu pri uređenju ovih prostora, no kupaonica može pružiti dodatne oblike relaksacije poput onih u wellness centrima. Mala reorganizacija ovog prostora te zamjena nekih sanitarnih elemenata potpuno će promijeniti ugođaj vaše kupaonice i pružiti nove užitke.

Dimenzija kupaonice ne bi smjela biti ograničavajući faktor, jer se na tržištu nalaze elementi kupaonske opreme u različitim dimenzijama s istim ili sličnim vodenim, svjetlosnim, zračnim i ostalim efektima.

www.interijerNET.hr

U prostoru kupaonice osigurajte što veći umivaonik s dovoljno velikim i dobro (prirodno i umjetno) osvijetljenim ogledalom. U ženske relaksirajuće tretmane svakako spadaju različite kure za lice i cijelo tijelo, pa je poželjno da dimenzije ogledala odražavaju što veći dio figure.

Ovisno o veličini kupaonice, ugradite tuš ili ležeću kadu. Na tržištu su dostupni različiti modeli koji, ovisno o vašim željama i financijskim mogućnostima, kadu pretvaraju u uzburkanu vodenu površinu s različitim tipovima hidromasaža, svjetlosnim efektima, ali i luksuznim izdanjima s ugrađenim radio i TV prijamnikom. Unutar iste kabine moguće je osigurati saunu tako da u jednom elementu dobivate nekoliko sadržaja koje koristite prema potrebama.

Uz sva financijska ulaganja i potrebne radove, konačan efekt će biti potpun uz malo mašte. Primjenom mirisnih svijeća, eteričnih ulja, svjetlosnih efekata te uz zvuke opuštajuće glazbe, u svom novom relax prostoru moći ćete pronaći smirenje, ali i napuniti baterije za naredni dan.

Ako planirate preurediti svoj životni prostor i pretvoriti ga u funkcionalno i ugodno mjesto za boravak, dobro bi vam došao savjet stručnjaka. Na stranicama tportala možete dobiti besplatan savjet naših stručnih suradnica, mag. ing. arh. Monike Galović Dumendžić i mag. ing. arh. Izabele Galović Ninić, koje jednom tjedno čitateljima nude najbolja idejna rješenja. Svoje tlocrte šaljite na e-mail adresu interijeri@tportal.hr.

Više o uređenju interijera možete pronaći na www.interijerNET.hr


  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još
ModaKomoda Pročitaj više
Horoskop
Horoskop Pročitaj više