ELLE DEKOR SAJAM STANOVANJA

Trendovi u uređenju interijera na jednom mjestu

29.04.2010 u 14:45

Bionic
Reading

Vodeći svjetski proizvođači namještaja i njihovi zastupnici napokon će moći i kod nas predstaviti najnovije trendove i dizajnerska rješenja u uređenju interijera i eksterijera. Od 28. do 30. svibnja u zagrebačkoj Areni, na izložbenom prostoru od 5000 četvornih metara, održat će se Elle Dekor Sajam stanovanja

Adria Media, vodeća izdavačka kuća u Hrvatskoj i Elle Dekor, najčitaniji svjetski magazin o modernom stanovanju pokreću novi sajam stanovanja, na kojem će se predstaviti trendovi u industriji uređenja interijera i eksterijera s fokusom na dizajnu, funkcionalnosti i udobnosti življenja, a zanimljivo je da se prvi Elle Dekor Sajam na svijetu održava upravo u Hrvatskoj.

Uz simulacije stanova prema zamislima poznatih dizajnera i stilista, na posebno osmišljenim izložbenim prostorima te uz vrhunske prezentacije izlagača, Sajam će pratiti i razna događanja. Održat će se izložbe domaćeg produkt dizajna, okrugli stolovi, promocije i radionice. Jednu od njih održat će ekskluzivni gost Sajma, svjetski priznati dizajner Ulf Moritz. U sklopu Sajma održat će se i Danski dani dizajna, uz gostovanje poznatog Mortena Vossa

Programima s fokusom na dizajnu, funkcionalnosti i udobnosti moći će se predstaviti domaći i strani proizvođači namještaja, njihovi zastupnici, građevinske i ostale tvrtke koje se izravno ili posredno bave opremanjem doma (home accessories, dekorativne tkanine, tepisi, rasvjeta, uređenje eksterijera...). Održavat će se i specijalne promotivne akcije dizajnerskih kolekcija, pa će posjetitelji moći kupiti namještaj po povoljnijim cijenama.

U suradnji s poznatim arhitektom Dujom Kaliternom bit će prezentirani gotovi uređeni stanovi kako bi posjetiteljima predstavili svoje viđenje ugodnih životnih prostora i na taj im način omogućili 3D prikaz onoga što zamišljaju, a ti stanovi će u cijelosti biti dostupni za razgledavanje.

U sklopu Sajma, Elle Dekor i tvrtka Intera izabrat će najbolji dizajn namještaja za 2010. godinu. Tema natječaja je puno drvo, a dizajnirani namještaj treba ispuniti sljedeće uvjete: originalnost ideje, trajnost, izvedivost, maštovitost i tržišna iskoristivost. Nagrađeni rad dobit će mogućnost izrade prototipa, može biti i uključen u kolekciju ELEMENT, a bit će predstavljen na Sajmu stanovanja i u Elle Dekoru.

Dokumentacija za natječaj, koja treba sadržavati i podatke za kontakt, šalje se isključivo elektronskom poštom na elledekor@adriamedia.hr do 15. svibnja 2010. u 24.00 sata, a ocjenjivački sud završit će s radom 25. svibnja 2010.

Must have za proizvođače i distributere, Elle Dekor Sajam stanovanja za posjetitelje će biti otvoren u petak od 12 do 20 sati te u subotu i nedjelju od 10 do 20 sati, a cijena jednodnevne ulaznice je 25 kuna.

Sve informacije o Sajmu dostupne su na stranici www.elledekor.hr.