SVE SE ZNA

O čemu pričati nakon 50 godina braka

14.04.2010 u 08:00

Bionic
Reading

Znanstvenici su izračunali da supružnici nakon 50 godina braka tijekom jednog sata razgovaraju najviše tri minute, oni koji su u braku 30 godina najviše 16 minuta, a oni sa 20 godina staža nešto više od 20 minuta

Kako piše Daily Mail, nakon 50 godina mraka supružnici se već toliko dobro poznaju da skoro pa da nemaju o čemu pričati. Najnovija znanstvena istraživanja pokazuju da par koji je u braku 50 godina tijekom večere u trajanju od jednog sata šuti punih 57 minuta te najviše izgovori oko 150 riječi. Istraživanje je objavljeno na stranici fogetdinner.co.uk, na kojoj stoji i to da mladi bračni par provede u razgovoru u istom vremenskom odsječku nešto manje od 40 minuta. Istraživanje je provedeno u Velikoj Britaniji i obuhvatilo 500 parova.

Zanimljiv je i podatak da se nevjenčani mladi parovi svađaju oko 50 minuta u istom razdoblju, i to najčešće oko planova za budućnost, karijere, djece, prijatelja i glazbe. Psihologinja Manjit Ubhi, koja je sudjelovala u istraživanju, naglasila je da je razgovor među parovima izuzetno važan, jer upravo on održava vezu među ljudima.