NOVI LOOK

Modernija i ugodnija atmosfera u Bijeloj kući

20.01.2009 u 07:00

Bionic
Reading

Barack i Michelle Obama su preuređenje svog novog doma, u kojem će boraviti najmanje četiri godine, odlučili povjeriti iskusnom i proslavljenom dizajneru Michaelu S. Smithu koji je uređivao kuće brojnih celebrityja, uključujući Cindy Crawford, Dustina Hofmanna i Stevena Spielberga

Smith se očekivano najviše posvetio uređenju sobe Obaminih kćerki jer prvi put nakon Johna Kennedyja u Bijeloj kući borave mala djeca. Za sobe 10-godišnje Malije i sedmogodišnje Sashe Smith birao je  predmete i materijale iz različitih dućana s dječjom opremom srednjeg cjenovnog ranga.

Kupaonica u Malibuu čije uređenje potpisuje Smith

Iznos kojim obitelj Obama raspolaže za preuređenje iznosi 100.000 dolara koliko Kongres dodjeljuje svakom novom predsjedniku u te svrhe. S obzirom na ograničeni budžet kojim raspolaže kod tako velikog i kompleksnog posla i sklonost ka neisticanju i skromnosti, Michelle Obama je u Smithu pronašla idealnog dizajnera. Naime, slavni dizajner ni sam nije ljubitelj skupog luksuznog namještaja i priznaje da najviše voli kupovati u jeftinijim dućanima poput Urban Outfittersa i Targeta.

Kuća u Malibuu koju je uredio Smith

'Michael dijeli moju viziju stvaranja obiteljskog okruženja u našem novom domu, u koji će uklopiti i neke ideje najvećih američkih umjetnika i dizajnera', izjavila je Michelle Obama pojašnjavajući zašto je za taj posao zadužila baš Smitha.

Smith kaže da će uređenje bazirati na 'casual obiteljskom stilu, njihovom interesu da u kuću unesu američke umjetnike 20. stoljeća, ali i na pristupačnim brendovima i proizvodima koji će poslužiti kao vodeći princip,a sve u želji da od rezidencije stvore osjećaj doma'. Slavni je dizajner još krajem prošle godine u jednom intervjuu izjavio da bi jako želio redizajnirati Bijelu kuću jer mu je dosta dosadnih boja.

Dnevni boravak u Eatonu po Smithovoj zamisli

Obitelj Obama još nije željela otkriti detalje o tome kakav će osobni pečat unijeti u svoj novi dom, a za sada se jedino zna da u njihovoj kući u Chicagu ima puno azijske i afričke umjetnosti, uokvirenih obiteljskih fotografija i staklenih vitrina prepunih knjiga.