NAGRADA GRAN MENZIONE

Vinar Marijan Arman ponovio uspjeh na sajmu Vinitaly

08.04.2010 u 11:29

Bionic
Reading

Na jučer završenom natjecateljskom dijelu sajma Vinitaly 2010. vina istarskog vinara Marijana Armana ponovno su postigla iznimne rezultate. U kategoriji mirnih bijelih vina čak su dva proizvoda ovog istarskog vinara okrunjena Velikim priznanjem (Gran Menzione)

Vinom Chardonnay Zlatna Vala 2009. Arman je ponovio prošlogodišnji uspjeh, a posebno raduje ista nagrada za Malvaziju 2009, što je prvi put da je istarska malvazija dobitnik takvog priznanja na nekom međunarodnom natjecanju ove veličine i značaja. Uspjeh je tim veći što je na ovogodišnjem međunarodnom enološkom ocjenjivanju (Concorso Enologico Internazionale - CEI) sudjelovalo preko 3.800 vina iz cijeloga svijeta.

'Ovaj uspjeh pokazatelj je kvalitete i kontinuiteta u proizvodnji iznimnih istarskih vina s obzirom da je na prošlogodišnjem natjecanju Zlatna Vala Chardonnay 2008 osvojila također Veliko priznanje u kategoriji mirnih bijelih vina elaboriranih u drvu', izjavio je nakon objave rezultata Marijan Arman, ističući da izuzetno malen postotak vrhunskih vina na izložbi dobiva ovo priznanje.

Vinitaly u Veroni je prestižna izložba najboljih svjetskih proizvođača vina i žestokih alkoholnih pića. Natjecateljski dio sajma prethodi izložbenom koji se od 8. do 12. travnja odvija pod geslom 'Još jedna ljubavna priča iz Verone'. Prema procjenama organizatora, ovogodišnji sajam će okupiti više od 4.200 izlagača iz cijelog svijeta.

Vinska kuća Marijana Armana
nalazi se u neposrednoj blizini Poreča, u selu Narduči kraj Vižinade. Prvi vinogradi podignuti su davne 1880, od 90-ih godina prošlog stoljeća počinje suvremena proizvodnja kvalitetnog vina. Vina Arman nagrađivana su brojnim domaćim i međunarodnim nagradama.