Obitelj i dom MAMA IMA VAŽNU ULOGU!

Stabilan muškarac rezultat je toplog odgoja

  • Autor: tportal.hr
  • 25.3.2010 14:20:12
  • 25.3.2010 13:12:01

Što stoji iza normalnog, stabilnog i samopouzdanog muškarca? Obitelj koja mu je u djetinjstvu pružala podršku i sigurnost, pokazuje najnovije istraživanje

Muškarci koji su u djetinjstvu imali tople i bliske odnose s majkom nemaju problema s ponašanjem i rjeđe upadaju u probleme, otkrilo je najnovije istraživanje.

Uočeno je i da muškarci koji se u djetinjstvu nisu mogli obratiti svojim roditeljima kada bi imali problema u odrasloj dobi imaju teškoća s ponašanjem.

U istraživanju je sudjelovalo 6000 ispitanika, a otkriveno je da su bliskost i zdrav odnos s majkom iznimno važni. Naime, dječaci koji su imaju narušen odnos s majkom u odrasloj dobi imaju i problema s agresivnošću, ali i s mentalnim poteškoćama.

Istraživanje je pokazalo da su muškarci koji su imali blizak odnos s majkom u djetinjstvu znatno smireniji i samouvjereniji. Osim toga, imaju više osjećaja za druge ljude.

'Djeca kojoj roditelji pružaju sigurnost i podršku odrastaju u zdrave ljude koji znaju stvarati zdrave i stabilne odnose. Za razliku od njih, djeca koja su rasla u nesigurnom okruženju u odrasloj dobi naginju problematičnom ponašanju, a održavaju i takve veze', pojasnio je psiholog Pasco Fearon.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još
ModaKomoda Pročitaj više
Horoskop
Horoskop Pročitaj više