PRELIJEPA I SA 45

Trudna Monica Bellucci zasjala na naslovnici

25.03.2010 u 12:12

Bionic
Reading

Prelijepa glumica po drugi put u blaženom stanju krasi naslovnicu talijanskog Vanity Faira, i to u 45. godini. Monica Bellucci prvi je put pozirala gola za naslovnicu Vanity Faira prije šest godina i toliko je uživala u tome da je odlučila ponoviti iskustvo. No, ovaj put ipak nije do kraja zbacila krpice sa sebe, već je pozirala u grudnjaku i svilenom kimonu koji je ipak otkrio trudnički trbuščić i njezinu zavidnu figuru

Prva slavna žena koja je pozirala gola za Vanity Fair bila je glumica Demi Moore koja je to napravila 1991, kad je bila trudna sa svojim prvim djetetom. Nakon nje to su napravile Monica Bellucci, Britney Spears, Christina Aguilera i brojne druge slavne žene koje su ponosno pokazivale svoje trudničke trbuščiće, više-manje prekrivene s nešto više krpica nego što je to bila Demi.

Monica je trenutno u šestom mjesecu trudnoće, a u intervjuu za Vanity Fair izjavila je da je pristala na fotosession samo zato da bi dokazala kako majčinstvo u srednjim godinama nije nikakav problem, ali i da bi protestirala protiv talijanskih zakona o umjetnoj oplodnji koji zabranjuju korištenje donirane sperme.

'Kad sam prvo dijete rodila sa 39 godina, rekli su mi da je najbolje da, ako hoću imati drugo dijete, odmah ponovno rodim, ali tad nisam bila spremna. S vremenom sam se predomislila i željela sam odmah roditi, ali djeca nisu kao filmovi i ne možete to organizirati u kratko vrijeme. Za žene koje su rodile kasno poput mene uvijek se govori da su hrabre, što je istina jer što ste stariji, više riskirate i vi i dijete. Ali ja nisam hrabra, već samo jako sretna. Već imam zdravu kćer koju sam rodila u Umbriji kao obična žena sa sela. I ova je druga trudnoća jednako fantastična, ali ne smatram da sam neki primjer kojeg sad treba slijediti.

Puno žena danas čeka da uđe u tridesete pa da rodi. Imaju financijsku sigurnost, dom, partnera i tek onda počnu razmišljati o djeci. Treba imati na umu da žene danas prosječno žive 85 godina, tako da je pred nama puno vremena. Da smo se rodile u 19. stoljeću, vjerojatno bismo doživjele svega 40 godina. Danas žene u 60. izgledaju sjajno i zato možete roditi sa 40 i i veseliti se tome što ćete gledati djecu kako odrastaju', rekla je Monica.

Glumica je također nahvalila svog supruga, francuskog glumca Vincenta Cassella, za kojeg kaže da joj puno pomaže: 'Što više vremena prolazi, to više volim u kakvog se muškaraca pretvorio. Kad sam ga tek upoznala, bio je 28-godišnji dečko, a sad je muškarac s velikim osjećajem odgovornosti zbog kojeg se dobro osjećam. Uvijek mislim da će se Vincent pobrinuti za naše kćeri ako se meni nešto dogodi. Žene često znaju reći da dijete mogu odgajati same i to radi puno njih, ali to što imamo partnera pored sebe obogaćuje i nas i djecu.'