Obitelj i dom ZABORAVNOST I DEKONCENTRIRANOST

Trudnice lošije pamte zbog hormona

  • Autor: tportal.hr
  • 18.3.2010 13:11:54
  • 18.3.2010 11:01:16

Znanstvenici su potvrdili da žene u trudnoći doista imaju poteškoća s pamćenjem, i to je razlog zašto trudnice često gube stvari

Svaka žena koja je bila trudna iskusila je pojavu lošeg pamćenja i gubljenja stvari, a znanstvenici kažu da je to sasvim normalna pojava u kasnijim stadijima trudnoće.

To je potvrdilo i posljednje istraživanje koje je otkrilo da žene u zadnjih šest mjeseci trudnoće i u prva tri mjeseca nakon porođaja imaju problema s prostornim pamćenjem, odnosno često se ne mogu sjetiti gdje su spremile određene stvari.

Poteškoće nastaju, kažu znanstvenici, zbog hormona koji utječu na mozak. 'Zaboravnost i manjak pažnje česta su pojava kod trudnica. Otkrili smo da povećane razine hormona tijekom trudnoće utječu na mozak pa se javlja zaboravnost i slabija koncentracija', pojasnila je voditeljica istraživanja Diane Farrar.

Hormoni najviše utječu na dio mozga zadužen za prostorno pamćenje koje pomaže ljudima da se prisjete gdje su ostavili stvari, ali i kojim putem trebaju ići da bi došli do određenog cilja. Srećom, to je kratkotrajna pojava kod trudnica koja nestaje tri mjeseca nakon poroda.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još
ModaKomoda Pročitaj više
Horoskop
Horoskop Pročitaj više