ODANOST JE NA CIJENI

Bliskiji smo s kućnim ljubimcem nego s partnerom

16.03.2010 u 11:08

Bionic
Reading

Jeste li primijetili da vam katkada više nedostaje pas nego partner ili partnerica? Ako jeste, ništa se ne brinite jer niste usamljeni u tom osjećanju

Trećina Amerikanaca tijekom istraživanja priznala je da im katkad više nedostaje njihov kućni ljubimac nego partner ili partnerica kada negdje odu. Možda je to zbog toga što je devet od deset ispitanika reklo da ima osjećaj da im se nakon povratka više obraduje ljubimac nego životni partner. Osim toga, ispitanici su rekli i da kućni ljubimci bolje osjete kada su imali loš dan na poslu.

Kako stvari stoje, veza s ljubimcem puno je bliskija nego što se dosad smatralo, a otkriveno je da vlasnici pasa znaju čitati što se skriva iza određenoga izraza lica njihova ljubimca.

Istraživanjem je otkriveno da ljudi kad su usamljeni i tužni više vole društvo svoga ljubimca nego obitelji i prijatelja. Gotovo dvije trećine vlasnika pasa smatra da se više mogu osloniti na svoje pse nego na bliske ljude, a 70 posto njih više voli šetati s psom kada su pod stresom nego s bliskim ljudima.