Obitelj i dom LAŽNO OPTUŽENE ZA RASIPNOST

Žene bolje upravljaju novcem od muškaraca

  • Autor: tportal.hr
  • 11.3.2010 13:02:14
  • 11.3.2010 12:00:05

Iako muškarci često optužuju žene da rasipaju novac na odjeću i obuću, činjenica je da su upravo one te koje znaju raspolagati njime. To je potvrdilo i najnovije istraživanje

Žene su bolje u upravljanju novcem i rjeđe ulaze u dugove, pokazuje najnovije istraživanje. Uočeno je da se znatno više muškaraca ponaša rizično s financijama. Drugim riječima, muškarci češće ulaze u dugove, kasne s plaćanjem računa i zaboravljaju na neke financijske obaveze.

'Godinama se smatralo da žene troše previše novca na manje važne stvari poput odjeće i obuće. Međutim, pokazalo se da su muškarci lošiji u tome. Žene sve više uče kako upravljati svojim financijama i bolje su u tome, dok se muškarci prema novcu odnose indiferentnije', istaknuo je Ed Bowsher s internetske stranice lovemoney.com.

Istraživanjem je otkriveno da muškarci troše puno novca na tzv. gadgete, a oslanjaju se na kredite koje smatraju dobrim sredstvom za pokrivanje svih troškova. Kod žena nije uočeno takvo ponašanje, naprotiv, vidljivo je da žene puno racionalnije raspolažu novcem.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još
ModaKomoda Pročitaj više
Horoskop
Horoskop Pročitaj više