Obitelj i dom NEOBIČNE OBRAZOVNE METODE

Prvašićima pustili crtić s prizorima seksa

  • Autor: tportal.hr
  • 5.3.2010 13:41:15
  • 5.3.2010 13:04:58

Jedna je Britanka odvela svoju sedmogodišnju kćer iz škole nakon što je saznala da su prvašićima na nastavi pustili crtić u kojem muškarac i žena jure jedno drugo oko kreveta i zatim se seksaju

Sedmogodišnjaci i osmogodišnjaci jedne seoske osnovne škole u sklopu nastave gledali su kontroverzni edukacijski DVD Channela 4 pod nazivom 'Living and Growing'.

Lisa Bullivant iz mjesta Legbourne bila je toliko uznemirena zbog zornih prizora seksa da je ispisala kćer iz škole i prebacila je u drugu. 'Crtić je bio previše eksplicitan. Moja kći je bila uplašena, a djeca, nažalost, kopiraju ono što vide. Mislim da je odluku o tome trebalo prepustiti roditeljima. Djeca u dobi od sedam do devet godina ne znaju to procijeniti, a nema obrazovne ni psihološke dobrobiti ili potrebe da djeca u toj dobi znaju sve što zapravo seksualni odnos podrazumijeva', kaže uznemirena majka.

Doduše, škola je roditeljima poslala pismo u kojem ih je obavijestila da mogu pogledati film prije nego se on prikaže učenicima, ali Lisa Bullivant, kao i neki drugi roditelji, nisu mogli doći u vrijeme prikazivanja. Roditelji tvrde da su vjerovali da će škola i odgovorne osobe mogli sami prosuditi koliko je prikazivanje takvog crtića primjereno.

U međuvremenu je tisuće tih DVD-a poslano u osnovne škole širom Velike Britanije.


  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još
ModaKomoda Pročitaj više
Horoskop
Horoskop Pročitaj više