ODRŽANA MEĐUNARODNA IZLOŽBA

Mačke bez dlake i dalje omiljene među Hrvatima

01.03.2010 u 15:28

Bionic
Reading

Proteklog vikenda u Zagrebu je održana velika međunarodna izložba pasa i mačaka koja je pokazala da mace i psići mogu biti najbolji prijatelji. Iako su sve životinje umiljate i slatke, mačka sfinks i dalje privlači najveću pažnju javnosti

U organizaciji Hrvatskog kinološkog saveza, u Zagrebu je proteklog vikenda održana međunarodna izložba pasa CACIB ZAGREB 2010. i Međunarodna izložba mačaka. Tisuće posjetitelja imalo je prilike vidjeti 206 pasmina pasa, koliko ih je sudjelovalo na ovoj zanimljivoj izložbi, te više stotina mačaka dvadesetak različitih pasmina.

Izlagači pasa i mačaka pristigli su iz brojnih europskih zemalja, ali i iz Japana i Amerike. Birani su i najljepši primjerci životinja, a zanimljivo je bilo vidjeti i trendove koji pokazuju koje su trenutno omiljene vrste mačaka, odnosno pasa.

I mačka sfinks, koja se po mišljenju mnogih ne može pohvaliti lijepim izgledom, uspjela je osvojiti srca mnogih. Vjerojatno zato što je riječ o vrlo zahvalnom ljubimcu. Naime, mačka sfinks pravi vrlo malo nereda, a zbog specifične fine dlake ne izaziva alergiju kod ljudi.