Obitelj i dom EDUKACIJA I RAZMJENA ISKUSTAVA

Udruga roditelja nedonoščadi u Hrvatskoj počinje s radom

  • Autor: tportal.hr
  • 19.2.2010 13:53:44
  • 19.2.2010 13:44:22

Svečano obilježavanje početka rada udruge Klub roditelja nedonoščadi Palčići održat će se u utorak 23. veljače u Zagrebu, a cilj događanja je okupiti što veći broj roditelja nedonoščadi kako bi se podigla svijest te dala podrška prvoj udruzi u Hrvatskoj

Svečano obilježavanje početka rada udruge Klub roditelja nedonoščadi Palčići održat će se u utorak 23. veljače 2010. godine u 13 sati u velikoj predavaonici Kliničke bolnice 'Sveti duh', Sveti Duh 64 u Zagrebu.  Pozivaju se roditelji nedonoščadi te svi ostali zainteresirani građani da se pridruže događanju te daju podršku prvoj udruzi u Hrvatskoj koja se osniva s ciljem pomoći, edukacije i razmjene iskustava roditelja prijevremeno rođene djece te dugoročnog unaprjeđenja skrbi za bolesnu i prijevremeno rođenu djecu.

Na događanju će govoriti brojni stručnjaci s područja ginekologije, neonatologije i perinatalne medicine,  kao i članovi Udruge Klub roditelja nedonoščadi Palčići.

U Hrvatskoj se godišnje rodi oko 2000 nedonoščadi od kojih 300 do 400 iziskuju intenzivno liječenje. Prijevremeni porod prekida fine procese pripreme za roditeljstvo i umjesto osjećaja zadovoljstva, sreće i smirenosti nastupa razdoblje straha za zdravlje i život djeteta. Razvojem medicine povećalo se preživljavanje male nedonoščadi uz istovremeno povećanje kronično bolesne i nedonoščadi s poteškoćama u razvoju.

Problemi nedonoščadi u društvu nisu dovoljno prepoznati, a svijest javnosti o dugoročnim problemima i posljedicama s kojima se susreću prijevremeno rođena djeca i njihovi roditelji izuzetno je niska. Stoga je potrebno omogućiti bolju skrb za nedonoščad osiguravajući organizacijske, materijalne, kadrovske i zakonske pretpostavke.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još
ModaKomoda Pročitaj više
Horoskop
Horoskop Pročitaj više