RECEPT

Pašta fažol

02.02.2010 u 16:49

Bionic
Reading

Ovo ukusno primorsko jelo ne samo da nije komplicirano za izradu, već je idealan izbor za ove hladne zimske dane

Potrebni sastojci:

460 g graha iz konzerve
150 g tjestenine
100 g pancete
2 češnja češnjaka
½ vezice peršina
1 glavica luka
400 g suhog mesa ili kost pršuta
200 g krumpira
maslinovo ulje
sol i papar

Priprema:

Prije svega napravimo pešt tako što u sjekač stavimo narezanu pancetu (bez kože), očišćeni češnjak, listove peršina i sve zajedno dobro usitnimo. U lonac na ugrijano maslinovo ulje dodamo sjeckani luk i na laganoj vatri pržimo dok luk ne omekša.

Zatim u lonac dodamo komade suhog mesa (ili kost), ulijemo 800 ml vode i, kada zavre, kuhamo 30-ak minuta na srednje jakoj vatri.

Potom u lonac umiješamo očišćen i na kockice narezan krumpir, pripremljeni pešt i sve zajedno kuhamo 15-ak minuta. Za to vrijeme, tjesteninu stavimo kuhati u zaseban lonac, u dosta slane vode.

Skuhamo je al dente, ocijedimo i zajedno s grahom iz konzerve dodamo u lonac s mesom.

Sastojke po potrebi začinimo solju i paprom, a kada zavre, kuhamo na laganoj vatri još jednu do dvije minute.

Recept je preuzet sa stranice www.crochef.com.