DUBOKI DŽEPOVI

Oženjeni muškarci zarađuju više od samaca

31.01.2010 u 12:06

Bionic
Reading

Zadnja istraživanja pokazuju da oženjeni muškarci kući donose veću zaradu. Stručnjaci sa sveučilišta u Bielfeldu u Njemačkoj proučili su zašto je tako

Oženjeni muškarci zarađuju skoro za trećinu više od muškaraca bez obitelji jer napornije rade, otkrilo je novo istraživanje.

Ženidba u ovom slučaju znači da su oženjeni plaćeni sedam posto više od svojih samačkih kolega, uzimajući u obzir razliku u godinama, obrazovanju i iskustvu.

Također zarađuju četiri posto više od muškaraca koji žive sa svojim partnericama, pokazalo je istraživanje na 12 tisuća ispitanika.

Prema podacima koji su obuhvatili širok spektar pitanja, uključujući broj radnih sati, vrijeme utrošeno na kućanske poslove i status pri zapošljavanju, kao i obrazovanje, oženjeni muškarci trude se više. Stručnjaci kažu kako je moguće objašnjenje da muškarci nakon vjenčanja razvijaju ozbiljniji odnos prema radnoj etici.

'Rezultati pokazuju kako mala primanja potiču oženjene muškarce da rade više, što dovodi do povećanja plaća',  ističu stručnjaci na sveučilištu u Bielefeldu, Njemačka. Znanstvenici dodaju da je jedan od razloga i promjena u načinu života. Nakon što se ljudi ožene, obično kupuju kuću i detaljno je opremaju, što povećava troškove i kredite koje treba otplatiti.