STEVO KARAPANDŽA:

Naši ljudi su teški gosti

26.01.2010 u 14:03

Bionic
Reading

Veliki majstor kuhinje Stevo Karapandža izdao je novu kuharicu i predstavio je u jednom zagrebačkom restoranu. Kako se osjeća u Zagrebu nakon toliko godina, koje je njegovo najdraže jelo i tko najviše kuha u njegovoj obitelji, saznajte u video intervjuu

'Moji najdraži recepti' nova je kuharica legendarnog kuhara Steve Karapandže. U njoj se nalazi tristotinjak recepata koji su obilježili njegovu 40 godina dugu karijeru. U knjizi je nekoliko starih recepata iz prethodne četiri kuharice, a glavnina su recepti prilagođeni današnjem vremenu.

Pisani su, otkriva veliki majstor kuhinje, jednostavnim stilom da ih može pripremiti svaka domaćica. 'Nekim sam profesionalcima nešto možda izostavio da ne iskompliciram. Cilj je da knjiga ne stoji u regalu nego da se redovito koristi', kaže Karapandža.

Priznaje da je puno napredovao u odnosu na razdoblje prije 20-ak godina. U Švicarskoj je počeo od nule i izgradio ime. Danas je njegov restoran uvršten u Michelinov vodič, a otkriva da nekad neizostavnu žlicu Vegete danas koristi privatno kod pripreme tradicionalnijih jela.

Kod kojeg bi hrvatskog TV kuhara volio biti gost, s kakvim gostima se susreće i tko bolje kuha, on ili supruga, pogledajte u videoprilogu!