VJERNI MUŠKARCI SU SLABIĆI

Zašto bi preljub mogao biti znak zdravog braka

31.12.2009 u 11:26

Bionic
Reading

Od vodeće francuske psihologinje za očekivati je da savjetuje žene da ne varaju supruge, no Maryse Vaillant poručuje suprotno i tvrdi da je preljub zapravo znak zdravog braka, u čemu će opravdanje za svoje postupke zasigurno pronaći brojni preljubnici

U svojoj novoj knjizi psihologinja Vaillant pokušava rehabilitirati nevjeru, zbog čega je izazvala pravu buru u Francuskoj. Ona kaže da francuski muškarci ne bi trebali biti kažnjeni zbog toga što imaju ljubavnice te da bi žene trebale shvatiti nevjeru kao oslobađajuće iskustvo.

Prema brojkama koje je iznijela u svojoj novoj knjizi 'Muškarci, žene i vjernost', čak 40 posto francuskih muškaraca vara svoje supruge, zbog čega ona kaže da je nevjera jednostavno - neizbježna.

'Većina ne vara zato što više ne vole svoje supruge. Baš suprotno, njima jednostavno treba prostora za disanje. Za takve muškarce, koji su zapravo duboko monogamni, nevjera je gotovo neizbježna', piše Vaillant.

Psihologinja kaže da je za varanje krivo 'fizičko funkcioniranje' određenih muškaraca koji su i dalje jako zaljubljeni u svoje supruge. Osim toga, tvrdi da su muškarci koji ne varaju svoje supruge slabog karaktera.

Za vjerne muževe tvrdi: 'To su obično muškarci čiji su očevi bili moralno ili fizički odsutni. Ti muškarci imaju potpuno idealiziran pogled na svoje očeve i njihovu očinsku ulogu. Nedostaje im popustljivosti i zatvorenici su idealizirane slike čovjeka od dužnosti.'