U TREN OKA

Najbrži i najlakši način da očistite mikrovalnu pećnicu

20.02.2017 u 12:48

Bionic
Reading

Mikrovalna pećnica idealan je kuhinjski saveznik kada smo u stisci s vremenom ili samo želimo zagrijati vodu za ukusnu šalicu čaja. Njeno je čišćenje pak sasvim druga priča jer nema ništa gore od zapečenih mrlja i nakupljene masnoće

Rijetko tko čisti mikrovalnu pećnicu nakon svakog korištenja pa na kraju jednom jednostavno treba uzeti malo više vremena i očistiti unutrašnjost. Stakleni tanjur unutar pećnice lako ćemo očistiti jer se može izvaditi, ali unutrašnjosti treba malo više pažnje.

Srećom pa je najbolje iskoristiti njenu moć topline jer će opustiti prljavštinu i čišćenje će biti brže. Nije preporučljivo koristiti kemijska sredstva jer ipak unutra stavljamo hranu, a od onih prirodnih najbolji su kandidati ocat i limunov sok.

Ocat – kralj čišćenja

Neokrunjeni saveznik čišćenja stana na prirodan i povoljan način idealan je i za mikrovalnu pećnicu. Ocat ulijte u posudu s vodom pa stavite u mikrovalnu na nekoliko minuta. Pazite da posuda može podnijeti temperaturu mikrovalne pećnice i nakon što zagrijavanje završi, ostavite koju minutu jer će se tako najbolje otopiti sva tvrdokorna prljavština. Zatim samo trebate maknuti posudu s vodom i octom te prvo vlažnom pa i suhom krpom prebrisati unutrašnjost. Čini li vam se da je ostala koja tvrdokorna mrlja, prvo iskoristite spužvicu s grubom površinom jer ćete se manje mučiti.

Limun – čisti i ostavlja ugodan miris

Kiseo limunov sok odlično razgrađuje masne mrlje i nakupljenu prljavštinu, a ujedno će u mikrovalnoj pećnici ostati ugodan miris. Kriške limuna stavite u posudu s vodom, zagrijte i ostavite da para djeluje nekoliko minuta. Zatim prebrišite unutrašnjost pamučnom krpom nekoliko puta i čišćenje je gotovo.